Επί 15 χρόνια έτρωγε μόνο τηγανιτές πατάτες!

13 Νοεμβρίου, 2014 1:13 ΠΜ
More videos

Από 5 ετών τρώει μόνο πατάτες τηγανιτές γιατί έχει φαγητο-φοβία! Η Χάνα Λιτλ, που σήμερα είναι 20 ετών, υποβλήθηκε σε υπνωτισμό για να ξεπεράσει τον «τρόμο» της για τις άλλες τροφές και κατόρθωσε μετά από 15 χρόνια να φάει ένα κανονικό γεύμα.

Η διατροφική διαταραχή από την οποία έπασχε η νεαρή Χάνα την έκανε να νιώθει άρρωστη κάθε φορά που δοκίμαζε μια διαφορετική γεύση εκτός από πατάτες. Αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους δαίμονές της όταν άρχισε να εργάζεται σε ένα εργοστάσιο και ο οργανισμός της δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα απέναντι στην κόπωση μόνο με πατάτες, με αποτέλεσμα να πέφτει συνεχώς λιπόθυμη.

Έτσι άρχισε υπνωτισμό. Πέτυχε, μάλιστα, την πρώτη νίκη ενάντια στην φαγητο-φοβία από την παρθενική συνεδρία, καταβροχθίζοντας μια πίτσα, που- όπως λέει- πλέον έχει γίνει το αγαπημένο της φαγητό.

epi 15 xronia etroge mono patates tiganites 1

«Οι τροφές με τρομοκρατούσαν, με αρρώσταιναν και μου δημιουργούσαν άγχος για το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός μου», λέει η 20χρονη προσπαθώντας να εξηγήσει τι ήταν αυτό που ένιωθε. Πήγαινε σε πάρτι, πικ νικ και μπάρμπεκιου με φίλους αλλά δεν έτρωγε τίποτε, παρά μόνο πατάτες. «Η ιδέα του να αναμείξω διαφορετικές γεύσεις με φρίκαρε», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το μόνο διαφορετικό εκτός από πατάτες που μπορούσε να καταναλώσει ήταν μια φέτα ψωμί του τοστ για πρωινό. Το γεύμα και το βραδινό της, όμως, ήταν πάντοτε πατάτες τηγανιτές.

epi 15 xronia etroge mono patates tiganites 2

Με τη βοήθεια ψυχολόγου η Χάνα σήμερα κατάφερε και «απελευθέρωσε» το υποσυνείδητό της από τη φαγητο- φοβία και πλέον μπορεί να πηγαίνει σούπερ μάρκετ και να γεμίζει το καλάθι της και με διαφορετικά τρόφιμα, εκτός από πατάτες.

epi 15 xronia etroge mono patates tiganites 3

epi 15 xronia etroge mono patates tiganites 4