Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΈπεσε το Facebook παγκοσμίως - Σоβαρό πρóβλημα για πρώτη φορά

Έπεσε το Facebook παγκοσμίως – Σоβαρό πρóβλημα για πρώτη φορά

Μεγάλο πρόβλημα σήμερα σε Facebook και Instagram, αφού οι χρήστες δεν μπορούσαν να μπουν στο λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με το downdetector.com οι αναφορές για προβλήματα σε Facebook και Instagram έχουν «εκτοξεύτηκαν» από τις 17:00 και μετά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της πλατφόρμας πέταξαν εκτός όλους τους χρήστες, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν. Το ίδιο ίσχυε και για το Messenger του Facebook.

Μάλιστα οι χρήστες έβαζαν τους κωδικούς τους και εμφανίζονται ως λανθασμένοι. Πολλοί χρήστες της πλατφόρμας ανησύχησαν ότι έχουν πέσει θύματα χάκερς που αυτό φυσικά δεν ισχύει μιας και ήταν πρόβλημα της Meta.

Αυτές τις μέρες ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ βρίσκεται διακοπές στην Ινδία στο γάμο του γιο του πλουσιότερου ανθρώπου της χωράς Μουκές Αμπάνι

To γεγονός ότι το πρόβλημα εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε Facebook και Instagram υποδηλώνει ότι πρόκειται για κεντρική δυσλειτουργία των υποδομών της Meta Platforms, στην οποία ανήκουν οι δύο υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής η Meta δεν έχει διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος, ούτε έχει ενημερώσει για το πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία των υπηρεσιών της.

Ξαναμπήκαν στους λογαριασμούς τους οι χρήστες του Facebook

Περίπου στις 18:25, πάντως, αρκετοί χρήστες άρχισαν να μπαίνουν και πάλι στους λογαριασμούς τους, μέσω της εφαρμογής στα κινητά, και να λαμβάνουν μηνύματα στο Messenger.

Οι αποσυνδέσεις άρχισαν να αναφέρονται περίπου στις 17:20 (ώρα Ελλάδας).

Η πρώτη αντίδραση της Meta

«Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος έχει πρόβλημα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, σε ανάρτησή του στο X.

Τρολάρουν τον Ζούκερμπεργκ για τα προβλήματα σε Facebook, Messenger, Instagram με Mr Bean και Τραβόλτα

Χρησιμοποιώντας εικόνες ή ατάκες από γνωστές σειρές και ταινίες όπως με τον «Mr. Bean» και τον Τζον Τραβόλτα, οι χρήστες του πρώην Twitter σχολιάζουν τα προβλήματα σύνδεσης στα άλλα social media.

Μάλιστα, σε μερικές δημοσιεύσεις έχουν χρησιμοποιήσει τον ίδιο τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τυλιγμένο με καλώδια και προβληματισμένο. Ενώ αυτή την στιγμή ο ίδιος βρίσκεται σε γάμο στην Ινδία του δισεκατομμυριούχου γιου του Μουκές Αμπάνι.

«Είμαστε ενήμεροι ότι ο κόσμος έχει προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίς μας. Εργαζόμαστε τώρα για την επίλυσή τους» έγραψε στο X ο εκπρόσωπος της Meta Άντι Στόουν.

Με ειρωνική διάθεση, το X του Έλον Μασκ τιτίβισε σχολιάζοντας έμμεσα την υπόθεση: «Γνωρίζουμε γιατί είστε όλοι εδώ».

Τα πιο σημαντικά