Έπεσε ελικόπτερο μέσα στη θάλασσα στη Σάμο – Αγνοούνται τα μέλη του πληρώματος

13 Ιουλίου, 2022 6:40 ΜΜ
More videos

Πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 που ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο κατέπεσε πριν από λίγα λεπτά και συνετρίβη στη θάλασσα στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi- 8 κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες -επί του παρόντος- συνθήκες.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι τρεις αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων. Συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο.

Tα τελευταία λεπτά κυκλοφορεί φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Σάμου

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, σε ετοιμότητα για την υποδοχή και την περίθαλψη των τεσσάρων μελών του πληρώματος είναι το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Σάμου.