Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΕπεσαν τα πρώτα χιόνια – «Τσουχτερό» κρύο στη Βόρεια Ελλάδα!

Επεσαν τα πρώτα χιόνια – «Τσουχτερό» κρύο στη Βόρεια Ελλάδα!

Σε Ηπειρο, Ευρυτανία και Φθιώτιδα τα πρώτα χιόνια του χειμώνα. Χιόνι έπεσε στο Μέτσοβο τη νύχτα, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει στο Βελούχι.

To ‘στρωσε το πρωί στο Βελούχι και από τα μεσάνυχτα χιονίζει στις κορυφογραμμές της Πίνδου και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου που βρίσκονται σε υψόμετρο 1.250 μέτρων.

Στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, το Δίστρατο τα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει 5-10 εκατοστά, ενώ την νύχτα χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στο Μέτσοβο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την Ηπειρο. Στην πόλη των Ιωαννίνων ο υδράργυρος δείχνει 7 βαθμούς, ενώ στις περιοχές που χιονίζει η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός. Στο Μέτσοβο και την Κόνιτσα το θερμόμετρο δείχνει 2-3 βαθμούς.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, σε περιοχές με υψόμετρο 1450 μέτρα. Σημειώνεται ότι, πέρυσι τα πρώτα χιόνια στην Ηπειρο έπεσαν ένα μήνα αργότερα, δηλαδή στις 25 Νοεμβρίου.

Βωβούσα Ιωαννίνων
Βωβούσα Ιωαννίνων
Μαστοροχώρια Κόνιτσας
Μαστοροχώρια Κόνιτσας
Βελούχι
Βελούχι
Βελούχι
Βελούχι
Πληκάτι Ιωαννίνων
Πληκάτι Ιωαννίνων

Πηγή: thetoc.gr

Τα πιο σημαντικά