Έπεσαν οι υπογραφές: Αύξηση μισθού από 586 σε 800 ευρώ

3 Σεπτεμβρίου, 201811:12 ΜΜ

Θετική είδηση από την αγορά εργασίας, καθώς  η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου υπέγραψε την επέκταση των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων. 

Οι τέσσερις κλαδικές είναι των εργαζόμενων σε  τράπεζες, ναυτιλιακά πρακτορεία, ταξιδιωτικά γραφεία, ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Σε αυτούς τους κλάδους εργάζονται συνολικά 75.000 εργαζόμενοι, από αυτούς αύξηση θα δουν περίπου 35.000 – διότι κάποιοι ήδη παίρνουν τον μισθό της κλαδικής- π.χ.  στις τράπεζες ήδη λαμβάνουν τον μισθό της κλαδικής. Ποια θα είναι τώρα η αύξηση; Στα ταξιδιωτικά γραφεία κάποιος μπορεί  τώρα να λαμβάνει τον κατώτατο μισθό  -586 ευρώ μεικτά- και πλέον θα πρέπει να λαμβάνει περίπου 800 ευρώπου προβλέπει η κλαδική σύμβαση.

Φοροελαφρύνσεις για ελεύθερους επαγγελματίες θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργος στη ΔΕΘ 

Όπως επίσης ανέφερε η Κατερίνα Παναγοπούλου  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  με τη Μάρα Ζαχαρέα,   ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει φοροελαφρύνσεις στο καλάθι της ΔΕΘ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα εξαγγελθεί μείωση του πρώτου συντελεστή στην φορολογική κλίμακα από το 22% στο 20%Πιθανή είναι η μείωση εισφορών έως 15%, αν και  η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ότι από 1.1.2019 θα γίνει αύξηση εισφορών 18%. Άρα μένει να φανεί τι θα γίνει…
Για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται μείωση 30% όχι όμως οριζόντια, με  μείωση 10%  το 2019 και 20% το 2020. Και τέλος διαρρέεται και μία μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση– αλλά με ερωτηματικό-  με το μέτρο να είναι  το τελευταίο στην λίστα του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Πηγή: star.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News