Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
διεθνήΈπασχε από μια ανίατη ασθένεια και διοργάνωσε ένα πάρτι για να βάλει...

Έπασχε από μια ανίατη ασθένεια και διοργάνωσε ένα πάρτι για να βάλει τέλος στην ζωή της.

Στις αρχές Ιουλίου, η Μπέτσι Ντέιβις έστειλε ένα e-mail στους κοντινότερους φίλους και συγγενείς της, προσκαλώντας τους σε ένα διήμερο πάρτι: “Οι συγκεκριμένες συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από οποιοδήποτε πάρτι που έχετε πάει στην ζωή σας. Θα χρειαστεί να έχετε συναισθηματική αντοχή, επικέντρωση και ανοιχτό πνεύμα”, έγραφε στο e-mail.

Η 41χρονη καλλιτέχνης, που πάσχει από την νόσο Λου Γκέριγκ, διοργάνωσε αυτή την συγκέντρωση για να αποχαιρετήσει τους αγαπημένους της, πριν γίνει μια από τους πρώτους Καλιφορνέζους που παίρνουν μια θανατηφόρα δόση φαρμάκων στο πλαίσιο του νέου νόμου του κράτους, που επιτρέπει την υποβοηθούμενη από γιατρούς αυτοκτονία σε ασθενείς, που βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 161

Η Αμάντα Φρίντλαντ, προσαρμόζει την ζώνη της φίλης της Μπέτσι, καθώς εκείνη είναι ξαπλωμένη κατά την διάρκεια του “Δικαίωμα να πεθάνει” πάρτι, περικυκλωμένη από φίλους και συγγενείς.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 80

Στις αρχές Ιουλίου, η Μπέτσι έστειλε ένα e-mail στους φίλους της, προσκαλώντας τους σε ένα διήμερο πάρτι: “Οι συγκεκριμένες συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από οποιοδήποτε πάρτι που έχετε πάει στην ζωή σας. Θα χρειαστεί να έχετε συναισθηματική αντοχή, επικέντρωση και ανοιχτό πνεύμα. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας: Όχι κλάματα.”

“Για μένα και όλους τους υπόλοιπους καλεσμένους ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία, αλλά δεν υπήρχε αμφιβολία, ότι θα στεκόμασταν στο πλευρό της. Η ιδέα του να περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο το οποίο θα τελειώσει με ένα θάνατο δεν είναι ό,τι καλύτερο. Πίσω από τα χαμόγελα και την διασκέδαση όλοι ξέραμε τι θα ακολουθούσε”, δήλωσε ο Νιλς Άλπερτ, κινηματογραφιστής από την Νέα Υόρκη.

Η Ντέιβις είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το Σαββατοκύριακο της 23-24 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης της ώρας, που θα έπεφτε σε κώμα. Μοιράστηκε τα σχέδια της με τους καλεσμένους της στην πρόσκληση που τους έστειλε.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 79

Η 41χρονη Μπέτσι Ντέιβις έπασχε από την νόσο Λου Γκέριγκ. Η γυναίκα διοργάνωσε ένα πάρτι για να αποχαιρετήσει τους αγαπημένους της, πριν γίνει μια από τους πρώτους κατοίκους της Καλιφόρνια, που σύμφωνα με τον νέο νόμο της πολιτείας μπορούν να προχωρήσουν σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία, εφόσον βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας.

Καθώς, το Σαββατοκύριακο πλησίαζε στο τέλος του οι φίλοι της συγκεντρώθηκαν για μια τελευταία αναμνηστική φωτογραφία και ένα τελευταία αντίο. Στην συνέχεια, η Ντέιβις πήρε έναν συνδυασμό μορφίνης, πεντοβαρβιτάλης και ένυδρης χλωράλης, που είχε συνταγογραφηθεί από το γιατρό της .

Σίγουρα, ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Βασικά, ακόμα είναι. Το χειρότερο ήταν, ότι έπρεπε να βγαίνω από το δωμάτιο, επειδή πνιγόμουν. Ο κόσμος μπορούσε να δει πόσο πολύ υπέφερε και ότι είχε αποδεχτεί την απόφασή της”, ανέφερε η αδερφή της, Κέλι Ντέιβις.

a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 78

 

Η Μπέτσι Ντέιβις συνοδεύεται από φίλους και συγγενείς στο μέρος που θα δώσει τέλος στην ζωή της.

e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5 70

 

Στο πάρτι παρευρέθηκαν πάνω από 30 φίλοι και συγγενείς από την Νέα Υόρκη, το Σικάγο και την Καλιφόρνια. Υπήρχα κοκτέιλ και πίτσες και στην οθόνη έπαιζε η αγαπημένη της ταινία.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Η ζωγράφος και καλλιτέχνης είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί πλέον να στέκεται όρθια, να πλένει τα δόντια της ή να ξυστεί.

Είχε επηρεαστεί ακόμα και η ομιλία της, αφού οι φροντιστές της έπρεπε να μεταφράζουν αυτά που έλεγε στους άλλους.

6

Η Μπέτσι Ντέιβις το 2006.

Φορώντας ένα κιμονό, που είχε αγοράσει το 2013, λίγο καιρό αφότου διαγνώστηκε η ασθένειά της, αντίκρισε το τελευταίο της ηλιοβασίλεμα στις 7 παρά τέταρτο και μετά πήρε τον συνδυασμό φαρμάκων. Τέσσερις ώρες αργότερα πέθανε.

Οι φίλοι της είπαν, ότι ήταν η τελευταία της εμφάνιση ως καλλιτέχνη.

Πηγή: dailymailΤα πιο σημαντικά