Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΕπανέρχονται τα Αθλητικά Σχολεία: Σuγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για τη δημιουργία τους

Επανέρχονται τα Αθλητικά Σχολεία: Σuγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για τη δημιουργία τους

Με απόφαση Πιερρακάκη – Τα ονόματα

 Τη σύσταση και συγκρότηση επταμελούς (7μελούς) Ομάδας Εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για κατάθεση πρότασης σχετικά με την ίδρυση, δομή, οργάνωση και λειτουργία Αθλητικών Σχολείων και Τμημάτων, αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας.

Η ομάδα θα πρέπει να υποβάλει σχετικές προτάσεις μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, προκειμένου την επόμενη σχολική χρονιά να εξεταστεί η επαναλειτουργία, πιλοτικά στην αρχή, νέων Αθλητικών σχολείων.

Θυμίζουμε ότι τα Αθλητικά Σχολεία  καταργήθηκαν το 2011 μετά από σχεδόν 30 έτη λειτουργίας τους και οι πάνω από 12.000 μαθητές τους απορροφήθηκαν σε άλλα σχολεία. 

Τα Μέλη της Ομάδας Εργασίας

Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας ορίζεται ο Δημήτριος Κερερές, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Γραμματείας Σπουδών ΠΕ και ΔΕ του ΥΠΑΙΘΑ. Τα μέλη:

– Γρηγοριάδης Δημήτριος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ).

– Κάκκος Βασίλειος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του ΥΠΑΙΘΑ.

– Καρτερολιότης Κωνσταντίνος, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών (ΣΕΦΑΑ)

– Ματάκης Στέφανος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ.

– Ντίζος Χριστόφορος, συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

 Τάμπαλης Κωνσταντίνος, επίκουρος καθηγητής ΣΕΦΑΑ Αθηνών.

Γραμματέας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται η Ασημίνα Σερέτη, εκπαιδευτικός ΠΕ 06 που υπηρετεί στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης σχετικά με την ίδρυση, δομή, οργάνωση και λειτουργία Αθλητικών Σχολείων και Τμημάτων ανά την επικράτεια και η κατάθεσή της μέχρι την 11 Μαρτίου 2024 για περαιτέρω αξιοποίηση. Η εν λόγω Ομάδα θα είναι άμισθη. Η διάρκειά της καθορίζεται έως και την 31 Μαρτίου 2024. Για τις συνεδριάσεις της συντάσσονται πρακτικά. Η Ομάδα Εργασίας δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους άλλων Υπηρεσιών ή φορέων όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Δείτε το ΦΕΚ

Τα πιο σημαντικά