Επανακυκλοφόρησαν «Τα ΝΕΑ» με άρθρο του νέου ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη

20 Αυγούστου, 2017 5:35 ΠΜ
More videos

Τα Νέα επιλέγουν αντιπολιτευτική γραμμή και πρώτο θέμα έχουν τα σχέδια της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ και ανασχηματισμού. «Σχέδια με κάρβουνο» είναι ο τίτλος του πρώτου φύλλου της νέας εποχής στα Νέα. «Απόπειρα απόδρασης από το φιάσκο των πυρκαγιών με εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη και ασκήσεις για νέο κυβερνητικό σχήμα» γράφει η εφημερίδα.

Στο φύλλο των Νέων υπάρχει άρθρο του νέου ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ιστορικού Οργανισμού. «Γιατί βγήκα μπροστά» είναι ο τίτλος του άρθρου.

Το άρθρο του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Αυτό που φαινόταν άπιαστο όνειρο πριν από μερικούς μήνες, έγινε πραγματικότητα: «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» επέζησαν – χωρίς να χάσουν την ψυχή τους. Και μαζί τους σώθηκε και το Αρχείο τους, ο καθρέπτης της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων ενενήντα χρόνων.

Λόγω των κρίσιμων συγκυριών ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ την έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση, με ιστορικό βάρος, άποψη και πρόταση. Αυτό ακριβώς που ο Αναγνώστης περιμένει από «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ». Τις λίγες μέρες που δεν εκδόθηκαν νιώσαμε όλοι τι έλειψε από τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα. Και αναμετρούμε τι θα σήμαινε για τον τόπο, εάν αυτή η απουσία ήταν οριστική. Ή αν συνέχιζαν την έκδοσή τους αποξενωμένες από το πνεύμα τους και τις αρχές τους, εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιονδήποτε ισχυρό. 

Για να μην γίνει αυτό βγήκα μπροστά. Μέσα από μια διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ. Και με την θέληση να εξασφαλίσω την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή τους πάνω σε υγιείς βάσεις.

Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων ούτε έχω οιεσδήποτε δεσμεύσεις απέναντι στον οιονδήποτε. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

«ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» είναι κάτι ξεχωριστό- ενσαρκώνουν τις καλύτερες παραδόσεις της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου. Και θα συνεχίσουν την παράδοσή τους με τις ίδιες αρχές, με πρώτες τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Με Όραμα και χωρίς εξαρτήσεις από ποικίλα συμφέροντα και παρέες. Με γνώμονα την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του, που τους θέλουμε δυνατούς και περήφανους, να μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, να μπορούν να διεκδικούν ό,τι τους ανήκει στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων. Με πίστη σε μια Δημοκρατία χωρίς αδιέξοδα, εκβιασμούς, σκευωρίες και πιέσεις, όπου Μικροί και Μεγάλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και θα απολαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό. Με αίσθημα Ευθύνης και με Ευαγγέλιο την έγκυρη και σφαιρική ενημέρωση πληροφόρηση του Αναγνώστη για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον Κόσμο σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με μαχητικότητα αλλά χωρίς φανατισμό- δίνοντας βήμα και στην διαφορετική αλλά τεκμηριωμένη και με ευπρέπεια διατυπωμένη γνώμη. Ακριβώς όπως το περιμένει ο Αναγνώστης από «ΤΟ ΒΗΜΑ»και «ΤΑ ΝΕΑ». Που δύναμή τους είναι οι Αναγνώστες τους- οι άνθρωποι που η γνώμη τους μετράει. Θα κάνουμε το παν για να μην τους απογοητεύσουμε.

Αγαπάμε τον ανήφορο, τον δύσκολο δρόμο. Είμαστε δυνατοί. Έχουμε πίστη. Είμαστε Ελεύθεροι.

Βαγγέλης Μαρινάκης

Το editorial

Στην επανέκδοση των Νέων αναφέρεται και το editorial της εφημερίδας, με τίτλο «Η Επιστροφή».

«Στον σχεδόν έναν αιώνα της αδιάλειπτης παρουσίας τους, «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» πορεύτηκαν με βάση ένα αταλάντευτο σύστημα αρχών. Δεν υπηρέτησαν κόμματα αλλά ιδέες. Δεν στήριξαν συστήματα εξουσίας αλλά αξίες – τις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της προόδου και φυσικά της ενημέρωσης. Έκαναν δύσκολες επιλογές και – αλίμονο αν δεν ήταν έτσι – λάθη. Πρόσφεραν όμως πάντα στο αναγνωστικό τους κοινό δημοσιογραφία κύρους και δημοσιογραφικό λόγο υψηλής ποιότητας.

Πάνω σε αυτόν τον καμβά χτίστηκε η παράδοση ενός εκδοτικού οργανισμού που άφησε βαθύ το αποτύπωμά του σε αυτόν τον τόπο. Και πάνω σε αυτήν την παγιωμένη κουλτούρα, σε αυτήν την αδιαπραγμάτευτη αντίληψη, ξεκινάμε σήμερα από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν. «ΤΑ ΝΕΑ» είναι πλέον πολύ παλιά για να απεμπολήσουν τις αξίες τους, να περιφρονήσουν την παράδοσή τους. Αλλά συγχρόνως παραμένουν πάντα πολύ νέα για να κλείνουν τα μάτια τους απέναντι στις νέες ιδέες και – κυρίως – τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η χώρα μας και ο κόσμος.

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι το παλιό και το νέο δεν είναι πάντα δυο αντίρροπες δυνάμεις. Πολλές φορές λειτουργούν συμπληρωματικά. Εκείνο το παλιό, αταλάντευτο σύστημα αξιών εγγυάται σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης που μας εξασφαλίζει τα μέσα για να προχωρήσουμε σε συνθήκες σταθερότητας, ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Τον σεβασμό στην Ιστορία αυτού του εκδοτικού οργανισμού υπηρετούμε εμείς, παλιοί και νέοι δημοσιογράφοι αυτής της εφημερίδας που από σήμερα και κάθε μέρα θα κρατάτε στα χέρια σας.

«ΤΑ ΝΕΑ» επιστρέφουν, φίλε αναγνώστη, έπειτα από ένα αναγκαστικό διάλειμμα λίγων ημερών. Επιστρέφουν με την υπόσχεση ότι άλλη απουσία δεν πρόκειται να υπάρξει. Επιστρέφουν για να μείνουν για πάντα».

[newsit]