Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΕΟΦ: Υπεύθυνο για τις θρομβώσεις στην Κρήτη το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα...

ΕΟΦ: Υπεύθυνο για τις θρομβώσεις στην Κρήτη το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με προσωρινό πόρισμα

Θετικοί σε ειδικό έλεγχο βγήκαν ο 35χρονος και η 44χρονη – Αναμένονται τα αποτελέσματα για την 47χρονη

Σε προσωρινό πόρισμα περί πιθανής συσχέτισης του εμβολίου της AstraZeneca με τα δύο από τα τρία περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες στην Κρήτη, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα, κατέληξε ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Όπως μετέδωσε το OPEN, κατόπιν έκτακτης σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για την πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων τόσο του 35χρονου, όσο και της 44χρονης που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Οι επιστήμονες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατέληξαν στο εν λόγω πόρισμα, καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος.

Μετά από εξέταση των δεδομένων ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετικοί σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Να σημειωθεί ότι, όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Όσον αφορά, τέλος, στο τρίτο περιστατικό θρόμβωσης, αυτό της 47χρονης, ο κλινικός έλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Τα πιο σημαντικά