Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΕντυπωσιακό βίντεο από την παραλία της Παναγίας στην Ελαφόνησο

Εντυπωσιακό βίντεο από την παραλία της Παναγίας στην Ελαφόνησο

Τώρα που βρισκόμαστε στη διαδικασία του ανοίγματος των δραστηριοτήτων της χώρας όλοι ονειρευόμαστε ένα ταξιδάκι μιας και από τις 15 Μαΐου κι έπειτα θα επιτρέπονται και με τον νόμο. Στις πρώτες μας επιλογές θα βρίσκεται σίγουρα κι η Ελαφόνησος.

Άλλωστε, αν περπατήσεις την παραλία του Σίμου με τα απίστευτα σμαραγδένια χρώματα θάλασσας, τα χρυσόλευκα χρώματα λεπτής αμμουδιάς και τις μοναδικές στην Ελλάδα αμμοθίνες που φθάνουν τα 10 μέτρα ύψος, χαρίζοντας εκπληκτική φυσική σκιά, τότε είναι δεδομένο πως θα ξαναγυρίσεις και τις επόμενες χρονιές.

Στη σκιά του Σίμου υπάρχει όμως και μια όχι τόσο γνωστή παραλία, που λέγεται Παναγία που ωστόσο άμα λάχει βάζει κάτω και την Καραϊβική.

Μισοκρυμμένη πίσω από ένα δασάκι κέδρων που φτάνει ως την αφράτη, χρυσαφένια αμμουδιά της, η παραλία της Παναγίας (όπου συναντάμε τα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων) μπορεί να μην έχει το όνομα του Σίμου, έχει όμως την χάρη των καταπληκτικών νερών του, και πλήθη που λάμπουν διά της απουσίας τους.

Το χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν “Λιμνίτσα”.

Αν δεν σε έπεισαν όσα διάβασες μέχρι τώρα, τότε επιβάλλεται να δεις το drone video που την δείχνει από ψηλά και στοιχηματίζουμε ότι θα κλείσεις άμεσα εισιτήριο.

Τα πιο σημαντικά