Το εντυπωσιακό νέο κατάστημα της Louis Vuitton στο Παρίσι είναι ένα αριστούργημα

2 Νοεμβρίου, 20179:49 ΠΜ
More videos

Το καινούργιο κατάστημα της Louis Vuitton βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο του Παρισιού, την Place Vendome, και η διακόσμηση φέρει την υπογραφή του Πίτερ Μαρίνο. Το ιστορικό κτίριο του 18ου αιώνα αποτελείται από πέντε ορόφους και ο κάθε χώρος συνδυάζει το παλαιό και το νέο, την παράδοση και την τεχνολογία.

«Αυτό το κτίριο είναι αρκετά συμβολικό για τον οίκο. H Place Vendome είναι ένα από τα πιο όμορφα παραδείγματα της γαλλικής τέχνης. Ως κληρονομιά σε αυτή την παράδοση ήταν πολύ φυσικό για τη Louis Vuitton να φιλοξενούνται εκεί οι δημιουργίες της, όπως και επιπλέον να διασφαλίσει ότι αυτή η κληρονομιά θα συνεχιστεί και για μελλοντικές γενιές», ανέφερε ο πρόεδρος και CEO του γαλλικού οίκου, Μάικλ Μπερκ.

Το κτίριο έχει δημιουργηθεί από τον αρχιτέκτονα του παλατιού των Βερσαλλιών, Ζιλ Αρντουέν Μανσάρ το 1714 και αρχικά λειτουργούσε ως ξενοδοχείο με όνομα «Hôtel Baudet de Morlet».

Απ’ όταν το ανέλαβε ο γαλλικός οίκος, το ιστορικό αυτό κτίριο, έχει υποστεί μια χρονοβόρα και πολυέξοδη ανακαίνιση. Ωστόσο, τις εντυπώσεις κλέβει ο πέμπτος όροφος καθώς εκεί φιλοξενείται ένα εργαστήριο κοσμημάτων, όπου εκτίθενται και οι συλλογές υψηλής κοσμηματοποιίας της Louis Vuitton.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News