Εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Προεδρικό Μέγαρο – Εικόνες από το επίσημο δείπνο

24 Μαρτίου, 2021 10:24 ΜΜ
More videos

Οι εορτασμοί των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησαν με κάθε λαμπρότητα σήμερα Τετάρτη (24/3) με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης αλλά και το επίσημο δείπνο σε υψηλούς προσκεκλημένους που παρέθεσε το βράδυ η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ομιλία του πρίγκιπα Κάρολου στα ελληνικά να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Στην αντιφώνησή του κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας έκλεισε τον λόγο του με στίχους από τον Εθνικό Ύμνο, λέγοντας συγκεκριμένα «με αυτό το πνεύμα, αύριο, οι Βρετανοί φίλοι σας θα σταθούμε δίπλα σας για άλλη μια φορά και θα αισθανθούμε μεγάλη υπερηφάνεια με την αφυπνιστική προτροπή του Διονύσιου Σολωμού: Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!».

Στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται εκτός από τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ακολουθήστε μας στο facebook: