Εντοπίστηκαν ραδιοκύματα στο διάστημα που μπορεί να αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινων

17 Οκτωβρίου, 201812:04 ΠΜ
More videos

Mια παράξενη λάμψη ραδιοκυμάτων που εντοπίστηκε στο διάστημα ανιχνεύθηκε σε έναν γαλαξία περίπου 120 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Σε αστρονομικούς όρους αυτή η απόσταση είναι ασυνήθιστα κοντινή.

Τα ραδιοκύματα ονομάστηκαν FRB 171020 και επιλέχθηκαν από εμπειρογνώμονες ανάμεσα σε παρόμοια σήματα.

Ερευνητές από την Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τον αριθμό ρεκόρ των 19 ισχυρών εκρήξεων ραδιοκυμάτων τα οποία προέρχονταν από το “βαθύ” διάστημα.

Οι γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις είναι ή εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων (FRBs) είναι εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων που εμφανίζονται προσωρινά και τυχαία καθιστώντας δύσκολο όχι μόνο τον εντοπισμό τους αλλά και την μελέτη και ανάλυσή τους.

Βέβαια, το μυστήριο προέρχεται από το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό τι θα μπορούσε να προκαλέσει μια τόσο σύντομη και απότομη έκρηξη.

Αυτό οδήγησε κάποιους να υποθέσουν ότι θα μπορούσε να είναι αστεροειδείς που πρόκειται να συγκρουστούν μέχρι μηνύματα από τεχνολογικά προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς.

Η Ελίζαμπεθ Μαχόνι από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών της Αυστραλίας ανέφερε ότι ο δικός μας γαλαξίας έχει το ίδιο μέγεθος με τον γαλαξία τον οποίο δείχνουν οι ραδιοσυχνότητες. 

Επίσης, έχει παρόμοιο ρυθμό σχηματισμού αστεριών και άφθονες ποσότητες οξυγόνου.

Οι επιστήμονες είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι αυτά τα γρήγορα ραδιοκύματα προέρχονται από την άλλη άκρη του γαλαξία, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι προέρχονται από εξελιγμένους εξωγήινους πολιτισμούς που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News