Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΕντολή Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να ερευνηθεί η επiθεση του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ στον Παύλο...

Εντολή Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να ερευνηθεί η επiθεση του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ στον Παύλο Χρηστίδη

Εντολή να διερευνηθεί η επίθεση του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ στον Παύλο Χρηστίδη έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων για τη διερεύνηση του περιστατικού που αφορά στον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, π. Σεραφείμ Δημητρίου, έδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος», αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ καταφέρθηκε κατά του Παύλου Χρηστίδη καθώς ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Καθυστέρησε, δε, να κόψει πίτα συλλόγου, περιμένοντας την αποχώρηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την εκδήλωση.
Οργή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την επίθεση στον Παύλο Χρηστίδη

«Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι τέτοιες «μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».
Από την πλευρά του ο κ. Χρηστίδης με ανάρτηση του στα social media κατήγγειλε στοχοποίηση της οικογένειας του από τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, διαψεύδοντας ότι του ζητήθηκε να αποχωρήσει.
Τα πιο σημαντικά