Εντυπωσιακές εικόνες από το φετινό καρναβάλι της Βενετίας

20 Φεβρουαρίου, 20173:32 ΠΜ

Λέγεται ότι το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε από μια νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν κατά το έτος 1162. Σε ανάμνηση αυτής της νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Προφανώς, αυτό το φεστιβάλ ξεκίνησε εκείνη την περίοδο και έγινε επίσημο στην Αναγέννηση. Το δέκατο έβδομο αιώνα, το μπαρόκ καρναβάλι ήταν ένας τρόπος αποθήκευσης της εικόνας του γοήτρου της Βενετίας στον κόσμο. Ήταν πολύ διάσημο κατά τη διάρκεια του δέκατου όγδοου αιώνα. Ενθάρρυνε την ελευθερία και την ευχαρίστηση, αλλά χρησιμοποιήθηκε επίσης για την προστασία των Ενετών από την αγωνία για το παρόν και το μέλλον.

Ένα μοναδικό θέαμα προσφέρουν και φέτος οι συμμετέχοντες στο φημισμένο καρναβάλι της Βενετίας, που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Δείτε τις φωτογραφίες έτσι όπως της δημοσίευσε η εφημερίδα Corriere della Sera.

Το φεστιβάλ, που είναι παγκοσμίως φημισμένο για τις περίτεχνες μάσκες του, λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου, που πλημμυρίζει από καρναβαλιστές ντυμένους με εντυπωσιακές φορεσιές και πλήθος κόσμου.

corriere
corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere corriere
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News