Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΕνός λεπτού σιγή κράτησαν οι γιατροί προτού πάρουν τα όργανα του 6χρονου...

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν οι γιατροί προτού πάρουν τα όργανα του 6χρονου Θωμά

Ζωή σε άλλα παιδιά θα δώσει με τον θάνατό του ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά, ο οποίος δεν τα κατάφερε και πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο.

Ανήμερα των Θεοφανείων οι γιατροί διαπίστωσαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρός και ειδοποίησαν τους γονείς.

Ο 6χρονος Θωμάς κηδεύεται σήμερα στις 16:00 στο Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά, εκεί που ζούσε με την οικογένειά του, αφού έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από μέρες νοσηλείας στην Πάτρα. Μάλιστα, οι γονείς σε μια ακόμα κίνηση άξια θαυμασμού, ζήτησαν από όσους πάνε στην κηδεία αντί στεφάνων να δώσουν χρήματα για την αγορά και δωρεά απινιδωτών στα δημοτικά σχολεία της πόλης που τις τελευταίες μέρες, προσπαθεί να συνέλθει από την τραγική είδηση. Ακόμα και εκείνοι που δεν γνώριζαν προσωπικά την οικογένεια, εμφανίζονται συγκλονισμένοι.

Που θα πάνε τα όργανα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων από Ιταλούς γιατρούς.

Η καρδιά πιθανότατα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζει με μηχανική υποστήριξη. Οι πνεύμονες προορίζονται για ένα 11χρονο αγόρι από το Μπέργκαμο, ενώ μέρος του ήπατος θα πάει σε μωράκι μόλις πέντε μηνών. Ένα άλλο μέρος του συκωτιού θα πάει στην Ρώμη. Οι κερατοειδείς και τα νεφρά προορίζονται για ασθενείς εντός Ελλάδας.

Οι γιατροί, συγκλονισμένοι από το θάνατο και το μεγαλείο ψυχής των γονιών, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 6χρονου, πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία λήψης των οργάνων.

Η μητέρα του Θωμά τους ευχήθηκε καλή επιτυχία αλλά και η καρδιά του παιδιού της να δώσει ευκαιρία στον λήπτη να πραγματοποιήσει τα ονειρά του.

«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς», είχε αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας: «Ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνεια, είναι σημαδιακά»
Τα πιο σημαντικά