Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΈνοχος ο Στέλιος Διονυσίου για το επεισόδιο με αστυνομικό

Ένοχος ο Στέλιος Διονυσίου για το επεισόδιο με αστυνομικό

Ένοχος με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή κρίθηκε ο Στέλιος Διονυσίου για το επεισόδιο που είχε με αστυνομικό της Τροχαίας πριν από λίγες ημέρες. Ο γνωστός τραγουδιστής κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης εξ αμελείας και όχι της επικίνδυνης όπως κατηγορούνταν στην αρχή, της απείθειας και της εξύβρισης, ενώ το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότιμου έντιμου βίου.

Η δίκη ξεκίνησε με τον δικηγόρο του αστυνομικού κ. Πέτρο Μαντούβαλο να λέει ότι ο κ. Διονυσίου πρέπει να ανακαλέσει τις μηνύσεις που έχει υποβάλλει και να ζητήσει συγνώμη για όλα. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή κ.Βασίλης Καπερνάρος είπε ότι ο πελάτης του είχε ζητήσει συγγνώμη στο αστυνομικό τμήμα και ο αστυνομικός δεν την είχε δεχτεί. Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι πρόθεση του πελάτη του είναι να ζητήσει συγνώμη για την εξύβριση αλλά για τη σωματική βλάβη που δεν έγινε δεν θα ζητήσει συγνώμη. Τότε υπήρξε ένταση μεταξύ των δικηγόρων για δικονομικά ζητήματα και η δίκη ξεκίνησε.

Δείτε στο βίντεο τις πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Καπερνάρου μετά το πέρας της δίκης:

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος του αστυνομικού

Η πλευρά του Στέλιου Διονυσίου υποστήριξε ότι ο γνωστός τραγουδιστής βρισκόταν σε κατάσταση ανάγκη και αισθανόταν αδυναμία ενώ πήγε για ιατρική περίθαλψη. Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός ξεκίνησε να λέει για το συμβάν ότι βρισκόταν στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Σοφίας. Την ώρα που περίμενε πομπή επισήμων, όπως είπε, πλησίαζε ένα τζιπ ανεβαίνοντας στην Βας. Σοφίας με κατεύθυνση την Κηφισίας. Κάποια στιγμή έστριψε αριστερά για να μπει στην Δορυλαίου. «Εκεί είδα ότι υπήρχε μια ένταση με το συνάδελφο που ήταν εκεί. Τότε το αμάξι ξεκίνησε έκοψε την κορδέλα και ήρθε προς την Δορυλαίου. Ερχόταν καταπάνω μου, έκανα στην άκρη και με χτυπάει με τον καθρέφτη στο δεξί χέρι. Του φωνάζω βλέπω την πινακίδα θα σου κάνω μήνυση. Εκεί σταμάτησε, κατέβηκε και ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «τι θες ρε μ…α θέλω να περάσω» ήταν εξαγριωμένος σε τρομερή ένταση. Του λέω θα καλέσω περιπολικό να πάμε στο τμήμα να σου κάνω μήνυση. Δεν μου είπε τίποτε για την κατάσταση της υγείας τους ή ότι έχει πρόβλημα. Άρχισε να με βρίζει. Πήγαμε στο τμήμα εν τω μεταξύ είχε ενημερωθεί το ΕΚΑΒ και με όταν έφθασαν με ρώτησαν αν έχω κάτι και ανέφερα ότι πονάει το δάχτυλό μου και με πήγαν στο νοσοκομείο. Μου είπαν να το έχω σε πλήρη ακινησία και μου το έδεσαν».

Στη συνέχεια υπήρξε η απολογία του κ. Στέλιου Διονυσίου ο οποίος είπε: «Υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ασφαλιστή μου για να πάω στην Αθηναικη κλινική. Ανέβαινα την Βασιλισης Σοφίας για να πάω στην κλινική. Στην πρώτη διασταύρωση μου λέει ο Αστυνομικος να κάνω τον κύκλο πάω στην επόμενη διασταύρωση και μου λένε πάλι ότι δεν μπορώ να περάσω. Ένιωθα ένα βάρος μεγάλο και υπάρχει και ιατρικό ιστορικό στην οικογένεια χάσαμε τον πατέρα μας τελείως ξαφνικά από καρδιά. Παρά την απαγόρευση εκνευρίστηκα και μίλησα άσχημα και ζητάω συγγνώμη για αυτό και πέρασα το δρόμο. Στη Δορυλαιου υπήρχε και άλλος ένας αστυνομικός και τον προσπέρασα και αυτόν. Άκουσα ένα θόρυβο σαν να βρήκε κάπου το αμάξι, προφανώς στον αστυνομικό. Όπως πέρναγα πιθανό να ακούμπησε στον καθρέπτη. Πήγαινα με 10 χιλ. Κατέβηκα να δω πως είναι ο αστυνομικος , δεν φαινόταν να έχει κάτι είχα όμως πολύ ένταση διότι ήθελα να πάω στο νοσοκομείο και του μίλησα πολύ άσχημα και ζητάω συγγνώμη για αυτό και πάλι. Έδωσα τον ιερότερο όρκο που έχω στην ζωή μου στα Κόκαλα του πατέρα μου δεν είχα καμία πρόθεση να τον χτυπήσω. Σέβομαι απόλυτα την αστυνομία».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του τραγουδιστή και του δικηγόρου του λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη

Ο Στέλιος Διονυσίου προσήλθε στο δικαστήριο με το συνήγορο του Βασίλη Καρπενάρο
7702260260e6afce4bed0bd5c32e9cfb

228ff9a68b4e0e5f18daa7d62494c9e8

4bdb53c126bc9b70832f74ecd5490c32

Πηγή: protothema.gr

Τα πιο σημαντικά