Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΕνοχλnμένος ο Μιχάλης Οικονόμου με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνóδου: «Είμαι βαθιά...

Ενοχλnμένος ο Μιχάλης Οικονόμου με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνóδου: «Είμαι βαθιά θıγμένος και προσβεβλnμένος»

Η αντίδραση της εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια αγανάκτησε τον ηθοποιό

«Είμαι βαθιά θιγμένος και προσβεβλημένος» ανέφερε ο Μιχάλης Οικονόμου για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια, μη μπορώντας να κρύψει την ενόχλησή του.

Ο ηθοποιός που έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια με τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή και έχουν υιοθετήσει έναν γιο, θέλησε μέσω ανάρτησής του στο instagram να εκφράσει την ενόχλησή του.

«Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας, ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

«Είμαι βαθιά θιγμένος και προσβεβλημένος από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και τον τρόπο που νομλιζει ότι αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας, ως “αξεσουάρ και κατοικίδια”, τη στιγμή που θα πρέπει η Εκκλησία να βλέπει τον κάθε άνθρωπο ως μοναδικό πρόσωπο και εικόνα του θεού.

Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω το παιδί μου. Και αναρωτιέμαι, να πάρω τον μικρό να πάμε αύριο να κοινωνήσουμε για τα Χριστούγεννα ή θα διαβαστεί αυτό το κείμενο και θα το ακούσει το παιδί μου;», έγραφε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Μιχάλης Οικονόμου.

Δείτε την ανάρτηση

mihalis ikonomou iera sinodos 1

Ξεσπά ο Μιχάλης Οικονόμου: Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και έχω μία ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια – «Θέλω η εκκλησία να σκεφτεί αυτά τα παιδιά»

Τη θέση της εκκλησίας αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κλήθηκε να σχολιάσει ο Μιχάλης Οικονόμου στο «Πρωινό» το πρωί της Τρίτης (19/12) και ξέσπασε, αναφέροντας πως έχει ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια, αλλά είναι χριστιανός ορθόδοξος. Ο γνωστός ηθοποιός απηύθυνε έκκληση να σκεφτούμε τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Οικονόμου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαι ναι μεν γονιός σε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια, αλλά είμαι και ορθόδοξος Χριστιανός. Είναι λογικό η εκκλησία να ψηφίσει κατά του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Θέλω, όμως, λίγο να σκεφτεί αυτά τα παιδιά».

«Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η οικογένεια η πυρηνική. Δεν κινδυνεύει από τις διαφορετικές οικογένειες. Τις ίδιες αγωνίες έχουμε, τα ίδια θέλουμε για τα παιδιά μας. Μακάρι να μπορούσαμε να ανοίξουμε τα σπίτια μας, όλες εμείς οι οικογένειες και να δουν ότι είναι σπίτια κανονικά» δήλωσε επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο Άγιος Παϊσιος, όταν πήγε κάποιος να του εξομολογηθεί ότι είναι ομοφυλόφυλος, τού είπε πως «αυτή είναι η φύση σου και αυτό που μπορείς να αλλάξεις είναι το να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να βοηθάς περισσότερο τους γύρω σου», ενώ τόνισε πως «η πυρηνική οικογένεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από εμάς και ο Χριστός τη γέννηση του οποίου γιορτάζουμε σε λίγες μέρες ευλογεί όλα τα παιδιά και τα δικά μας».

Τέλος είπε πως «μιλώ με μητροπολίτες και γέροντες στο Άγιο Όρος και προσεύχονται για το παιδί μας και είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών».

Τα πιο σημαντικά