Ενοχλήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το ενός λεπτού σιγή στην Βουλή για την μνήμη του Κατσίφα

9 Νοεμβρίου, 2018 5:00 ΜΜ
More videos

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε το πρωί στη Βουλή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, κατόπιν πρωτοβουλίας που πήρε ο προεδρεύων εκείνη τη στιγμή Νικήτας Κακλαμάνης.

Ωστόσο, την αντίδρασή της για την πρωτοβουλία αυτή, εξέφρασε μέσω Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία. «Πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ενός λεπτού σιγή σήμερα το πρωί στη Βουλή..», ήταν η χαρακτηριστική ανάρτηση της κας Καββαδία.

Επίσης, από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση διευκρίνιζαν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται μόνον με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων και πως κάτι τέτοιο δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης έκανε λόγο για δολοφονία του Βορειοηπειρώτη, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής στην οικογένειά του.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του Σώματος, γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή», είπε ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας