Ενοχλήθηκαν οι Έλληνες που πήγαν για ψώνια στην Τουρκία, όταν τους ζητήθηκε PCR στην επιστροφή

27 Δεκεμβρίου, 20211:10 ΜΜ
More videos

Ιδρύθηκε στην Κεσσάνη ειδική μονάδα τεστ PCR για Έλληνες πολίτες

Αφού  η Ελλάδα κατέστησε υποχρεωτικό το τεστ PCR στις εισόδους της χώρας, ιδρύθηκε μια ιδιωτική μονάδα δοκιμών PCR στο πλαίσιο του Κρατικού Νοσοκομείου Κεσάνης.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 στην Ελλάδα, από τις 19 Δεκεμβρίου, οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα από άλλες χώρες υποχρεούνταν να υποβάλουν αρνητικό τεστ PCR διάρκειας 48 ωρών.

Στην εφαρμογή που τέθηκε σε ισχύ συμπεριλήφθηκαν και όσοι έκαναν αγορές από την Τουρκία και επέστρεφαν στην χώρα τους. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες που έρχονται από την Ελλάδα για να ψωνίσουν στην Κεσάνη, ιδρύθηκε μια μονάδα δοκιμών PCR στο Κρατικό Νοσοκομείο Kεσάνης .  Στο πλαίσιο της εφαρμογής, τουριστικά λεωφορεία και προσωπικά οχήματα που εισέρχονταν στην πόλη κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι τουρίστες που έδωσαν δείγματα δοκιμών εδώ,  επέστρεψαν στα ψώνια τους στην πόλη για να λάβουν τα αποτελέσματά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε δήλωση σχετικά με το θέμα, ο Γκιουρτζάν Κιλίτς-Πρόεδρος της Περιφέρειας του κόμματος  ΑΚΡ δήλωσε ότι πραγματοποίησαν μια τέτοια εργασία για να συμβάλουν στην οικονομία των εμπόρων της Κεσσάνης και είπε: «Έχουμε ιδρύσει μια μονάδα στο Κρατικό μας Νοσοκομείο, για τους πολίτες από τους οποίους η Ελλάδα ζητά τεστ PCR κατά την επιστροφή τους.  Οι καλεσμένοι μας εδώ, θα κάνουν  τεστ PCR. Προσφέρουμε εδώ μια ευκολία για τους πολίτες που έρχονται από την Ελλάδα προς την Τουρκία, για να προμηθευτούν PCR τεστ κατά την επιστροφή τους. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς την διοίκηση του νοσοκομείου για την στήριξη που παρείχε¨

Ορισμένοι Έλληνες πολίτες, που ήταν στην ουρά για το τεστ, είπαν ότι δεν είχε νόημα να τους ζητάνε  να κάνουν τεστ PCR ενώ επέστρεφαν την ίδια μέρα στη χώρα καταγωγής τους 

[tourkikanea.gr] [milletgazetesi]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News