Ενοχλημένη η ΕΜΑΚ από την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού – «Απορούμε… Κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί»

19 Μαΐου, 2021 12:40 ΜΜ
More videos

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει τον εμβολιασμό στα μέλη της ΕΜΑΚ προκάλεσε την αντίδραση του σώματος, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) Δημήτρη Σταθόπουλο να μεταφέρει την ενόχληση της ΕΜΑΚ.

Διαβάστε ακόμα: Ανακοίνωση-βόμβα: Υποχρεωτικά εμβολιασμένοι όσοι θα υπηρετούν στην ΕΜΑΚ! (video)

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, δημιουργήθηκε ένα θέμα «που δεν υπάρχει», καθώς «κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί». Τα μέλη της ΕΜΑΚ είναι απορημένα, όπως είπε, με την απόφαση και τους ενοχλεί «η διαταγή για υποχρεωτικό εμβολιασμό και η απειλή» που εκφράστηκε μέσω του εγγράφου του αρχηγείου της Πυροσβεστικής, ότι όποιος δεν εμβολιαστεί, θα αλλάξει πόστο.

«Είναι λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα», προειδοποίησε ο κ. Σταθόπουλος. «Η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι».

Ερωτώμενος από τον ΣΚΑΙ που έχει τη λέξη «αρνητές» ως καραμέλα, αν υπάρχουν μέλη της ΕΜΑΚ που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος απάντησε: «Όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό, αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν απλώς στάθηκαν πίσω–πίσω».

Όσο για το αν έχει στοιχεία με τα ποσοστά του εμβολιασμού στο Σώμα, ο Δημήτρης Σταθόπουλος είπε: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ, που αριθμεί περίπου 400 άτομα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις για την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ.