Εννέα σημαντικοί λόγοι για να αρχίσετε το τρέξιμο από σήμερα.

13 Απριλίου, 20163:40 ΜΜ
More videos

Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες: “Αν θέλετε να είστε δυνατοί, τρέξτε. Αν θέλετε να είστε όμορφοι, τρέξτε. Αν θέλετε να είστε έξυπνοι, τρέξτε.” Και τελικά, αποδεικνύεται, ότι είχαν δίκιο.

Φυσικά, το τρέξιμο από μόνο του δεν πρόκειται να σας κάνει να αφήσετε πίσω σας όλα σας τα προβλήματα και θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γυμναστή, πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία για έναν μαραθώνιο. Αλλά, αν καταφέρετε να κάνετε το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς σας, τότε θα παρατηρήσετε πολλές θετικές αλλαγές. Είναι ένας ωραίος και δωρεάν τρόπος για να είστε φόρμα. Δεν απαιτεί κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό ή συνδρομή σε γυμναστήριο. Υπάρχουν μόνο θετικοί λόγοι για να ξεκινήσετε την μέρα σας τρέχοντας.

Δείτε παρακάτω άλλους 9 λόγους για να ξεκινάτε την μέρα σας με τρέξιμο:

  • Το τρέξιμο ενδυναμώνει την καρδιά, αυξάνει τον αριθμό των τριχοειδών αγγείων στο σώμα, καθώς και τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η καρδιά ως μυς γίνεται δυνατότερος.
  • Αυξάνεται η ικανότητα των μυών να χρησιμοποιούν το οξυγόνο. Μια καλά εκπαιδευμένη καρδιά αντλεί μεγαλύτερες ποσότητες αίματος και όταν αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος ακολουθεί η κατανάλωση οξυγόνου. Όλοι οι ιστοί και τα όργανα στο σώμα παίρνουν περισσότερο αίμα εμπλουτισμένο με αίμα και θρεπτικές ουσίες.
  • Ανακουφίζει από το στρες. Το σώμα συσσωρεύει απόβλητα από όλη την ένταση και την κούραση κατά την διάρκεια της ημέρας. Για να απαλλαγούμε από αυτά τα απόβλητα θα πρέπει να ιδρώσουμε και το τρέξιμο είναι ιδανικό για αυτή την δουλειά.
  • Όταν γυμναζόμαστε, το σώμα μας απελευθερώνει κάποιες ειδικές ορμόνες, τις ενδορφίνες, γνωστές και ως “ορμόνες της ευτυχίας.” Όταν αυξάνεται η συγκέντρωση των ενδορφινών στο αίμα, αυξάνεται η αίσθηση της ευφορίας και εξαφανίζεται η κατάθλιψη.

1

  • Αυξάνεται η ψυχική δραστηριότητα. Ενώ τρέχετε, το μυαλό σας γεμίζει με δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα που προηγουμένως έμοιαζαν δυσεπίλυτα. Αυτό οφείλεται στο οξυγόνο, το οποίο βοηθά το κεντρικό νευρικό σύστημα να λειτουργεί πιο ενεργά.
  • Μελέτες έχουν δείξει, ότι το τρέξιμο βοηθά στην μερική αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος.
  • Το τακτικό τρέξιμο μπορεί να έχει θετική επίδραση στο μυοσκελετικό σύστημα.  Είναι ιδιαίτερα καλό για τους ηλικιωμένους, καθώς αποτρέπει την εκφυλιστική αρθροπάθεια ή την οστεοαρθρίτιδα.
  • Το τακτικό τρέξιμο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας τα επίπεδα των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Ταυτόχρονα, μειώνει την χοληστερόλη στο αίμα, μειώνει την αίσθηση της πείνας και βελτιώνει την εντερική κινητικότητα. Σε συνδυασμό με την βελτίωση του μεταβολισμού οδηγεί στην ομαλοποίηση του σωματικού βάρους.
  • Η ώρα που θα πάτε για τρέξιμο δεν έχει καμία σημασία. Στο πρωινό τρέξιμο που τα επίπεδα των ορμονών είναι ελαφρώς υψηλότερα από το συνηθισμένο, βοηθάει στην ανακούφιση και επαναφέρει το σώμα μας σε κανονικά επίπεδα. Από την άλλη μεριά, το βραδινό τρέξιμο βοηθάει στην χαλάρωση και την μείωση του αισθήματος της πείνας, για να κοιμηθείτε μετά σαν μωρό.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News