9 πράγματα που δεν ξέρατε, ότι μπορείτε να πάρετε δωρεάν κατά την διάρκεια μιας πτήσης.

26 Μαΐου, 2016 3:29 ΜΜ
More videos

Αν ταξιδεύετε συχνά, γνωρίζετε πολύ καλά πόσο περιορισμένες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρίες. Όμως, αν ξέρετε να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις, θα καταλάβετε, ότι αυτό που ζητάτε δεν είναι τόσο δύσκολο να το πάρετε, όσο νομίζατε. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να πάρετε δωρεάν σε μια πτήση.

Δείτε παρακάτω 9 πράγματα που δεν ξέρατε, ότι μπορείτε να πάρετε δωρεάν κατά την διάρκεια μιας πτήσης.

1.Περιήγηση στο πιλοτήριο.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πολλοί πιλότοι επιτρέπουν στα παιδιά και όχι μόνο να επισκεφθούν το πιλοτήριο μετά την προσγείωση.

2.Δεύτερη μερίδα.

Εάν η αεροπορική εταιρία με την οποία ταξιδεύετε, προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα κατά την διάρκεια της πτήσης μπορείτε να ζητήσετε και δεύτερο. Αν έχει μείνει φαγητό, αφού έχουν σερβιριστεί πρώτα όλοι οι επιβάτες, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρετε και δεύτερη μερίδα. Στην ουσία, πολλά εξαρτώνται από την ώρα που ταξιδεύετε. Για παράδειγμα, στις νυχτερινές πτήσεις οι επιβάτες πολλές φορές προσπερνούν το γεύμα τους.

3.Βασικά φάρμακα και επιδέσμους.

Το ιατρικό βαλιτσάκι περιέχει τα βασικά φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, όπως παυσίπονα και επιδέσμους. Αυτά είναι διαθέσιμα σε όλες τις πτήσεις και οι αεροσυνοδοί έχουν εκπαιδευτεί στο να φτιάχνουν παγοκύστες για τους τραυματισμούς.

4.Βοήθεια για να βρεθεί γιατρός.

Εάν ένας επιβάτης αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας σε ένα αεροπλάνο, η αεροσυνοδός θα προσπαθήσει να βρει έναν γιατρό μέσα στο αεροπλάνο. Τις περισσότερες φορές, αυτό σημαίνει, ότι θα κάνει μια ανακοίνωση από το μεγάφωνο. Επίσης, ορισμένες αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε επιβάτες, που έχουν πολλά αεροπορικά μίλια, αν οι ίδιοι το ζητήσουν.

5.Βοήθεια στην εναλλαγή θέσεων.

Οι αεροσυνοδοί συχνά βοηθούν τους επιβάτες να διαπραγματευτούν την αλλαγή των θέσεών τους. Έτσι, αν θέλετε να καθίσετε δίπλα στον σύντροφό σας κατά την διάρκεια της πτήσης δεν έχετε παρά να ζητήσετε την βοήθεια της αεροσυνοδού, αμέσως μετά την επιβίβαση.

6.Μαντηλάκια απολύμανσης.

Οι βραχίονες των καθισμάτων, οι δίσκοι και διάφορα κουμπιά είναι οι πιο βρώμικες επιφάνειες μέσα σε ένα αεροπλάνο, που φιλοξενούν πολλά επικίνδυνα βακτήρια. Αν θέλετε να καθαρίσετε τις επιφάνειες, που πρόκειται να αγγίξετε, ζητήστε από την αεροσυνοδό μαντηλάκια απολύμανσης.

7.Αλκοολούχα ποτά.

Πολλές αεροπορικές εταιρίες παρέχουν δωρεάν αλκοολούχα ποτά στις διεθνείς πτήσεις, αρκεί να τους το ζητήσετε.

8.Χρήσιμα πράγματα.

Πολλές αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν πράγματα, όπως μάσκες ύπνου, ωτασπίδες, ατομική οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα ή ακόμα και κάλτσες. Ανεξάρτητα από το αν ταξιδεύετε στην οικονομική ή στην πρώτη θέση, οι αεροσυνοδοί είναι πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν. Αν ταξιδεύετε με μωρό, μπορείτε να ζητήσετε από την αεροσυνοδό να σας δώσει ένα κρεβατάκι.

9.Γέμισμα του μπουκαλιού με νερό.

Όλοι οι επιβάτες, που έχουν το δικό τους μπουκάλι με νερό θα πρέπει να το αδειάσουν πριν τον έλεγχο. Αλλά, αν δεν θέλουν να πετάξουν το μπουκάλι τους, μπορούν να το κρατήσουν και να ζητήσουν από τις αεροσυνοδούς να τους το ξαναγεμίσουν κατά την διάρκεια της πτήσης.

Ακολουθήστε μας στο facebook: