Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΈνας παράδεισος για τη Σίλια Κριθαριώτη: Το καταπράσινο ιδιωτικό νησί του εφοπλιστή...

Ένας παράδεισος για τη Σίλια Κριθαριώτη: Το καταπράσινο ιδιωτικό νησί του εφοπλιστή άντρα της αξίας 40.000.000€

Ένα ιδιωτικό νησί στην καρδιά του Ιονίου, που ανήκει σε γνωστή εφοπλιστική οικογένεια, μαγνητίζει τα βλέμματα όσων τυγχάνει να βρεθούν κοντά του.

Πρόκειται για το ιδιωτικό νησί Ατοκος, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Τσάκου, με τα όμορφα κρυστάλλινα νερά και τη χλωρίδα στις απόκρημνες πλαγιές του.

Κάθε χρόνο, στην Ατοκο συρρέουν δεκάδες πλοία και πλοιάρια, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το μαγευτικό του τοπίο.

Προσβάσιμο σε όλους το ιδιωτικό νησί του Ιονίου

Αν και ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια, το μικρό και βραχώδες νησί, συνολικής έκτασης 4,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους όσοι θέλουν να το επισκεφθούν και να κολυμπήσουν στα γαλαζοπράσινα νερά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφοπλιστική οικογένεια εμφανίζεται μια φορά τον χρόνο, κάθε Δεκαπενταύγουστο, ώστε να οργανώσει ένα τραπέζι στην παραλία, η οποία έχει ονομαστεί «One House Bay», καθώς εκεί βρίσκεται και το μόνο κτίσμα του νησιού, το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη.

Πλέον, η εν λόγω παραλία αυτή εμφανίζεται στους διαδικτυακούς χάρτες ως Greek Pig Beach, διότι εκεί διαμένει μια αγέλη μαύρων χοίρων, που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια, λειτουργώντας ως κινητή ατραξιόν για τους επισκέπτες του νησιού.

Το νησάκι εντάσσεται στο σύμπλεγμα των βόρειων Εχινάδων νήσων και ανήκει διοικητικά από το 1952 στον Δήμο Ιθάκης του νομού Κεφαλληνίας. Ανήκει επίσης στο δίκτυο Natura 2000, καθώς μπορεί να είναι ακατοίκητο από ανθρώπους, αλλά είναι το «σπίτι» σπάνιας θαλάσσιας χλωρίδας.

Την Άτοκο, μπορεί να προσεγγίσει εύκολα κάποιος διά θαλάσσης από όλα τα κοντινά νησιά, όπως την Ιθάκη, την Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα, καθώς και από την Πάλαιρο στη βορειοδυτική Αιτωλοακαρνανία.

Ζαλίζει η τιμή πώλησης του ιδιωτικού νησιού

Τα τελευταία χρόνια η Άτοκος φιγουράρει σε διάφορες λίστες εταιριών real estate, με ιδιωτικά νησιά προς πώληση και μάλιστα, σε ένα από αυτά αναγράφεται η τιμή των 40.000.000 ευρώ.

Άλλωστε, η απόσταση που τη χωρίζει από τον Σκορπιό, το πιο διάσημο ιδιωτικό νησί της Ελλάδας, είναι μόλις 13 ναυτικά μίλια.

Το ιδιωτικό νησί της οικογένειας Τσάκου

600

162

Τα πιο σημαντικά