Ένας γιατρός σχολιάζει την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη μετά τη γνωστοποίηση του χειρουργείου του

Απρ 5, 2021 11:27 ΠΜ
More videos

«Μήπως όμως είναι μια ευκαιρία για μια γενναία αυτοκριτική και να συγκλονιστείτε και για τα δικά σας πεπραγμένα;» αναρωτιέται ο γιατρός

Ο Γιώργος Βήχας, ιατρός καρδιολόγος και συντονιστής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, σχολίασε με ανάρτησή του την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη στα σχόλια που δέθηκε μετά τη γνωστοποίηση του χειρουργείου που έκανε στο ΚΑΤ.

Ο κ. Βήχας ήταν καυστικός για την πολιτική που ακολούθησε ο κ. Γεωργιάδης κατά την παραμονή του στο Υπουργείο Υγείας στο παρελθόν και διατύπωσε κάποια ερωτήματα προς τον νυν Υπουργό Ανάπτυξης.

Η ανάρτηση του κ. Βήχα στο Facebook:

«Δηλώνει συγκλονισμένος ο Κος Γεωργιάδης για τα σχόλια μίσους για το έκτακτο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη σε δημόσιο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας.
Συμφωνώ μαζί σας Κε Γεωργιάδη και το εννοώ. Το δικαίωμα στην Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο για οποιονδήποτε άνθρωπο χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
Μήπως όμως είναι μια ευκαιρία για μια γενναία αυτοκριτική και να συγκλονιστείτε και για τα δικά σας πεπραγμένα;

Να σας βοηθήσω λοιπόν σε αυτή την εσωτερική σας αναζήτησή υπενθυμίζοντας σας κάποιες στιγμές που συγκλόνισαν τόσο εμένα όσο και πολλούς άλλους συμπολίτες μας.

  • Θυμόσαστε τότε που πέταγαν έξω από την αίθουσα του αιμοδυναμικού τον ανασφάλιστο ασθενή ο οποίος έπρεπε να βάλει εμφυτεύσιμο απινιδωτή και με λέγατε ψεύτη όταν το κατήγγειλα;
  • Θυμόσαστε τότε που ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς δεν μπορούσαν να κάνουν δωρεάν τις χημειοθεραπείες τους; Για να σας φρεσκάρω την μνήμη έχω φωτογραφίες από αυτούς τους παραμελημένος καρκίνους.
  • Θυμόσαστε που δίνατε το τηλέφωνο μου, ήσασταν υπουργός υγείας, σε ανασφάλιστους ασθενείς προκειμένου να βρουν φάρμακα ή γιατρό;
  • Θυμόσαστε που μου είχατε δείξει στον προθάλαμο του γραφείου σας γύρω στους 10 βαρέως πάσχοντες ασθενείς, οι οποίοι έπρεπε ήδη να νοσηλεύονται και μου λέγατε με καμάρι, « δεν είστε μόνο εσείς ευαίσθητος Κε Βήχα είμαι και εγώ.» Θυμόσαστε ίσως το πρόσωπο μου και το θυμό που έβραζε μέσα μου; Ίσως τώρα να καταλαβαίνετε το γιατί.
  • Θυμόσαστε την λίστα των 10 ασθενών που σας είχαμε στείλει για να χειρουργηθούν άμεσα γιατί κινδύνευε η υγεία τους, θυμόσαστε πως κινητοποιηθήκατε όταν ένας από εκείνους πέθανε;
  • Θυμόσαστε που διαλύσατε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις μειώσεις συνολικά στο προϋπολογισμό της υγείας;

Την σημερινή τραγωδία στα νοσοκομεία την βιώνουμε ακριβώς για αυτές τις πολιτικές σας. Και για να είμαι δίκαιος ΚΑΙ τις πολιτικές σας.

Θυμόσαστε το mail που σας είχα στείλει για εκείνον τον ανασφάλιστο νεαρό καρκινοπαθή και σας ζητούσα επειγόντως τα ακριβά φάρμακα για την θεραπεία, θυμόσαστε πότε και τι μου απαντήσατε; Τρείς μήνες μετά και η απάντηση σας ήταν « δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε».

Έχω και άλλα να σας θυμίσω, πάρα πολλά, εάν θεωρείτε ότι θα σας βοηθήσουν. Ειλικρινά σας το λέω είναι πιο εποικοδομητικό για σας να συγκλονιστείτε και με αυτά. Μπορεί να είναι επώδυνο αλλά πιστέψτε με θα είναι ταυτόχρονα και λυτρωτικό. Και που ξέρετε εάν τα φέρει έτσι η τύχη και ξαναγίνετε υπουργός υγείας να συνδυάσετε την αυτοκριτική με την έμπρακτη εξιλέωση.

Σας εύχομαι γρήγορα περαστικά καλή υγεία και ενσυναίσθηση από δω και πέρα».

Ακολουθήστε μας στο facebook: