Ένας απλός τρόπος για να πάρετε την σωστή απόφαση.

24 Μαΐου, 2016 3:00 ΠΜ
More videos

Κάθε άνθρωπος στον κόσμο έχει βρεθεί τουλάχιστον μια φορά μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή στην ζωή του, που έπρεπε να πάρει μια απόφαση, αλλά δεν ήξερε τι να διαλέξει. Μερικές φορές, εμείς οι άνθρωποι βασανίζουμε τον εαυτό μας για να καταλάβουμε ποια είναι η πιο σωστή επιλογή. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή. Κάθε δρόμος, που ακολουθούμε είναι διαφορετικός και απλά πρέπει να βρούμε ποιος μας αρέσει περισσότερο.

Δείτε παρακάτω έναν αποτελεσματικό τρόπο από τον σύμβουλο Samuel McCree, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

#1. Πάρτε ένα φύλλο χαρτί και στείλτε το στον εαυτό σας.

Συγκεντρώστε όλες τις παραλλαγές της απόφασης που πρέπει να πάρετε και στην συνέχεια φανταστείτε, ότι έχετε διαλέξει μια από αυτές τις παραλλαγές. Τώρα, φανταστείτε πως θα είναι η ζωή σας σε έξι μήνες και πως θα αλλάξει η ζωή σας μετά από αυτή την απόφαση.

Φανταστείτε την ζωή σας σε έξι μήνες και περιγράψτε την με κάθε λεπτομέρεια. Γράψτε αυτό το γράμμα στον εαυτό σας στο παρόν, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα θετικά και τα αρνητικά. Σκεφτείτε τους ανθρώπους που θα έχετε δίπλα σας, πως θα ζείτε και τι προοπτικές θα έχετε.

Να θυμάστε, ότι γράφετε ένα γράμμα από τον μελλοντικό στον τωρινό εαυτό σας. Μόλις, τελειώσετε με την περιγραφή των γεγονότων, πηγαίνετε στο συναισθηματικό κομμάτι. Πείτε στον εαυτό σας πως είστε και πως αισθάνεστε με όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε. Είστε ικανοποιημένοι από την απόφαση που πήρατε ή υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί;

Στο τέλος του γράμματος ευχαριστήστε τον εαυτό σας για αυτή την επιλογή  και αναφερθείτε στην επιρροή που είχε στην ζωή σας.

Μόλις, τελειώσετε, διπλώστε το χαρτί και κρύψτε το κάπου.

#2. Πάρτε ένα άλλο φύλλο χαρτί.

Γράψτε το ίδιο γράμμα, αλλά φανταστείτε, ότι έχετε επιλέξει κάποια άλλη από τις παραλλαγές. Περιγράψτε τα όλα με κάθε λεπτομέρεια.

#3. Μερικές μέρες, ανοίξτε και τα δυο γράμματα και διαβάστε τα.

Πως αισθάνεστε, όταν διαβάζετε τα γράμματα; Ποιο από τα δύο σας αρέσει περισσότερο;

#4. Αυτή η μέθοδος σίγουρα θα σας βοηθήσει να πάρετε την σωστή απόφαση.

Είναι σημαντικό να γράψετε όλες τις λεπτομέρειες, για να μπορέσετε να δείτε τις προοπτικές σε κάθε διαφορετική κατάσταση.

Πηγή: unexecutive.com