Ένας άντρας παρατήρησε σε ένα βράχο μια τρύπα. Αυτό που βρήκε στο εσωτερικό της κατέπληξε την ανθρωπότητα.

22 Μαρτίου, 201512:33 ΠΜ

Η Σπηλιά Son Doong, είναι η μεγαλύτερη σπηλιά στο κόσμο. 

Η επίσκεψη σε αυτή τη σπηλιά είναι μοναδική και εξαιρετική εμπειρία. Μέσα υπάρχει ζούγκλα, ποτάμι, παραλίες και έχει τόσο ύψος όσο ένα κτίριο 40 ορόφων!

Η τεράστια αυτή σπηλιά βρίσκεται 280 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, στο Ανόι, στο εθνικό πάρκο Nha-Ke Bang Phon.

Ελάτε να κάνουμε μια βόλτα μαζί. Και να παρασυρθούμε από την ομορφιά της φύσης.

Η φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα stefplace.

12

Μια περιήγηση στο εσωτερικό του σπηλαίου είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Περιέχει μια ζούγκλα, ένα ποτάμι, ακτές και έχει αρκετό χώρο για να χωρέσει την ανέγερση ενός ουρανοξύστη 40 ορόφων!12

Ανακαλύφθηκε το 1991 από έναν ντόπιο αγρότη, αλλά οι πρώτοι άνθρωποι που διερεύνησαν το σπήλαιο ήταν Βρετανοί σπηλαιολόγοι το 2009.

14Το σπήλαιο εκτιμάται ότι έχει μήκος 140 χιλιόμετρα. Έχει τη δική του άγρια ​​ζωή, λίμνες, τροπικό δάσος, παραλίες και ένα ποτάμι.

15Το Doong Son μεταφράζεται σε ποτάμιο σπήλαιο του βουνού. Δημιουργήθηκε 2.000.000 – 5.000.000 χρόνια πριν, όταν το νερό του ποταμού διάβρωσε τον ασβεστόλιθο κάτω από το βουνό.
1bΠολλά σπήλαια έχουν λείψανα προϊστορικής εποχής, όπως σκελετούς ή ζωγραφιές στους τοίχους. Τίποτα από όλα αυτά δεν βρέθηκε στο Son Doong έως τώρα. Πράγμα που δείχνει ότι είναι τελείως παρθένο εδώ και 2.000.000 χρόνια!

Ένας άντρας παρατηρήσε αυτή τη τρύπα στο βράχο. Αυτό που υπήρχε στο εσωτερικό της κατέπληξε τον κόσμο
Έτσι συστάθηκε με κοινή πρωτοβουλία Αγγλίας και Βιετνάμ μια ομάδα εξερεύνησης με σκοπό να το χαρτογραφήσουν. Η ομάδα χαρτογράφησης κατάφερε το 2009 να εισχωρήσει αρκετά στο εσωτερικό του Doong Son μέχρι που συνάντησε ένα βράχο 15 μέτρα ψηλό που τους έκλεισε τον δρόμο.

1cΤο σπήλαιο εκτιμάται ότι έχει μήκος περίπου 87 μίλια.

1qΣτο εσωτερικό του υπάρχουν ζώα, λίμνες, βλάστηση και φυσικά ένα μεγάλο ποτάμι.

Man Noticed This Hole In A Rock. But What;s Inside Has Astounded The Whole WorldΠολλά σπήλαια περιέχουν κειμήλια από την προϊστορική εποχή, αγάλματα ή τοιχογραφίες. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ευρήματα στο εσωτερικό του Doong Son.
d1Οι πρώτοι τουρίστες επισκέφθηκαν το σπήλαιο μόλις το 2013. Tα τουριστικά γραφεία οργανώνουν εκδρομές και ξεναγήσεις στο σπήλαιο, η οποίες διαρκούν επτά ημέρες και οι επισκέπτες περνούν τις μέρες τους εξερευνώντας κάθε γωνιά της, και τις νύχτες κάνοντας κάμπινγκ μέσα στο σπήλαιο. 

2aΟι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες. Διαρκούν για 7 ημέρες και οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν τις νύχτες τους σε κάμπινγκ στο εσωτερικό της σπηλιάς.

f1

Το κόστος ανά άτομο γι ένα τέτοιο ταξίδι στο εσωτερικό της, είναι περίπου 2.300 δολάρια. Το σπήλαιο έχει επίσης σπάνια μαργαριτάρια που σχηματίζονται όταν το νερό φορτωμένο με ορυκτά στάζει από την οροφή του θαλάμου και σχηματίζει έτσι μια μικρή σφαίρα των ορυκτών κοιτασμάτων που αναπτύσσονται σαν σε μικρά μεταλλικά μαργαριτάρια.

231

Όποιος αποφασίσει να το επισκεφθεί σίγουρα δεν θα μείνει παραπονεμένος. Θα ζήσει ένα πραγματικό ταξίδι στα έγκατα της γης.

ex3 ex1 ex2

Με πληροφορίες από την σελίδα του αρχικού φωτογραφικού υλικού stefplace.com

dinfo wikipedia stefplace

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News