Ένας άντρας έφτιαξε μόνος του το δικό του καπνιστήριο κρεάτων στο πίσω μέρος του σπιτιού του!

13 Ιουνίου, 2015 1:08 ΠΜ
More videos

Το καλοκαίρι είναι απολαυστικό να ψήνει κανείς στον κήπο του και να απολαμβάνει το φαγητό του με την παρέα και την οικογένειά του. Σίγουρα πολλοί άνθρωποι αν είχαν την ευκαιρία θα ήθελαν να το κάνουν κάθε μέρα.

Ο Nick είναι ένας χρήστης του φόρουμ «Smoking Meat» που έφτιαξε το δικό του καπνιστήριο κρεάτων μόνος του. Όχι μόνο άλλαξε την αυλή του αλλά έκανε τη διαδικασία ακόμη καλύτερη και απολαυστική.

Αυτή η κατασκευή είναι ιδανική για τους φίλους του ψησίματος. Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τη διαδικασία κατασκευής του.

Ο Nick έφτιαξε ένα υπέροχο καπνιστήριο για τα κρέατα του αν και του πήρε μερικές εβδομάδες για να το τελειώσει.

Τοποθετώντας ως βάση  μερικούς τσιμεντόλιθους, στόχος του ήταν να υπάρχει ξεχωριστός θάλαμος για την καύση και τον καπνό.

Έφτιαξε το κύριο σώμα από κέδρο, το οποίο περιέχει φυσικά έλαια που αποτρέπουν τη σήψη.

Η στέγη που κατασκεύασε ήταν μακριά ώστε να στεγάζει τα ξύλα που θα χρειαστεί κάτω από αυτήν.

Στην κορυφή τοποθέτησε μια καπνοδόχο για να φεύγει ο καπνός.

Ο Nick δημιουργήθηκε επίσης ένα κουτί για φωτιά από τούβλα και το συνέδεσε με την μαύρη σωλήνα καπνού, που οδηγεί στο καπνιστήριο. Έχει αγοράσει και εγκαταστήσει μια πόρτα για να κλείνει όταν είναι σε χρήση.

Έπειτα, τελείωσε τη στέγη, έφτιαξε ένα ξύλινο ράφι και εγκατέστησε μια πόρτα στο μπροστινό μέρος.

Η κατασκευή του ήταν έτοιμη για χρήση.

Την έφτιαξε έτσι, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για ζεστό και κρύο κάπνισμα. Με το ζεστό κάπνισμα μαγειρεύει και καπνίζει το κρέας ενώ με το κρύο διατηρεί τη θερμοκρασία κάτω από 120 βαθμούς ώστε απλά να του δώσει γεύση.   

Χρησιμοποιώντας τη δική του κατασκευή ο Nick θα απολαμβάνει κρέας με υπέροχη γεύση, λιγότερα βακτηρίδια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σίγουρα μετά από αυτό, θα κάνει τα καλύτερα μπάρμπεκιου στη γειτονιά.

Smoking Meat Forums
Ακολουθήστε μας στο facebook: