Ένας 16χρονος δούλεψε ένα καλοκαίρι και με τα χρήματα έφτιαξε το δικό του σπίτι (βίντεο)

14 Οκτωβρίου, 2014 1:59 ΜΜ
More videos

 Όταν ο καθηγητής του Όστιν Χέι ζήτησε από τα παιδιά της τάξης του να ερευνήσουν το επάγγελμα που τους αρέσει, ο Χει ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα μικρά σπίτια.

Αλλά ο 16χρονος δεν έμεινε μόνο στην έρευνα. Στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται κατασκευάζοντας το δικό του, ένα μικρό σπίτι με ρόδες ώστε να μπορεί να το πάρει μαζί του και στο κολέγιο αλλά και όπου πάει μετά την αποφοίτηση.

Ο Όστιν μπορεί να έφτιαξε ένα πολύ μικρο σπίτι, μόλις 12 τετραγωνικά μέτρα, αλλά το σπίτι είναι δικό του, χωρίς υποθήκη και χωρίς να έχει ακόμη τελειώσει το γυμνάσιο.

Μέχρι να πάει στο κολλέγιο το σπίτι του βρίσκεται σταθμευμένο στην αυλή των γονιών του. Ο ίδιος έχει μετακομίσει για τα καλά πλέον σε αυτό και δεν έχει καμιά διάθεση να επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας του. Υποστηρίζει ότι αγαπά την ελευθερία του, την ηρεμία του και θέλει να έχει τον δικό του χώρο.

«Αν ζεις σε τόσο μικρό σπίτι, σημαίνει λιγότεροι λογαριασμοί. Αν ζεις σε μεγαλύτερο σπίτι σημαίνει μεγαλύτεροι λογαριασμοί» εξηγεί ο Όστιν. «Δεν θέλω να πληρώνω μεγάλους λογαριασμούς».

Το μεταχειρισμένο ρυμουλκούμενο, του κόστισε 1500 ευρώ, τα οποία εξοικονόμησε δουλεύοντας το καλοκαίρι σε δυο δουλειές, σε μια κατασκήνωση και σε ένα σνακ μπαρ.

Ο Όστιν στη συνέχεια έφτιαξε τα πάντα μόνος του, τις πόρτες, τα παράθυρα, το δάπεδο και την κουζίνα.

Αυτό το σπίτι είναι μια πραγματική έμπνευση. Τα μικρά σπίτια μπορεί να είναι μια καλή λύση ακόμη και για πολύ περιορισμένους προϋπολογισμούς!