Εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ταμπόν, που δεν είχατε φανταστεί ποτέ.

12 Δεκεμβρίου, 2015 4:49 ΜΜ
More videos

Κάποιες φορές στην ζωή μας μπορεί να βρεθούμε σε αβέβαιες καταστάσεις.

Αν και δεν συμβαίνει συχνά, μπορεί να βρεθούμε σε καταστάσεις ζωής ή θανάτου, που θα πρέπει να επιβιώσουμε. Γι’ αυτό είναι καλό να είμαστε προετοιμασμένοι για ό,τι προκύψει στον δρόμο μας.

Ένας εκπληκτικός και απροσδόκητος τρόπος για να είστε προετοιμασμένοι είναι να έχετε πάντα πάνω σας ένα ταμπόν.

Ο ειδικός στην επιβίωση, Creek Stewart, ιδρυτής του Willow Haven Outdoor, ξέρει τα πάντα γύρω από το πως να χρησιμοποιήσει ό,τι εργαλείο έχει πάνω του για να επιβιώσει σε επικίνδυνες καταστάσεις. Για 15 χρόνια ο Creek δίδασκε πως να επιβιώσετε στην ερημιά.

Ο Creek συνειδητοποίησε, ότι τα ταμπόν είναι πολύ χρήσιμα σε επικίνδυνες καταστάσεις, γιατί είναι αποστειρωμένα, συμπαγή και διατηρούνται σε αδιάβροχο πλαστικό.

Δείτε παρακάτω τις εναλλακτικές χρήσεις του ταμπόν και θα εκπλαγείτε, όταν καταλάβετε, ότι ένα τόσο μικρό πράγμα μπορεί κάποια στιγμή να σας σώσει την ζωή.

tampon-on-rock1

Μέχρι τώρα μπορεί να νομίζαμε, ότι το ταμπόν δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα προϊόν γυναικείας υγιεινής. Όμως, όπως και ο ελβετικός σουγιάς, έχει πολλές κρυφές χρήσεις, που σώζουν ζωές.

Επίδεσμοι.

tampon-bandage

Τα ταμπόν φτιάχνονται από πολύ απορροφητικό βαμβάκι, οπότε είναι τέλεια για ιατρικούς επιδέσμους.

Οι στρατιωτικοί γιατροί κουβαλούν μαζί τους ταμπόν για να περιποιηθούν πληγές από σφαίρες, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πρόχειρη λύση για οποιαδήποτε πληγή.

Φίλτρο νερού.

tampon-filter-no-water

Βάζοντας ένα ταμπόν στο στόμιο ενός μπουκαλιού,ο Creek δείχνει πως μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόχειρο φίλτρο νερού.

Το ταμπόν δεν μπορεί να φιλτράρει τα χημικά ή τα βαρέα μέταλλα, αλλά μπορεί να απομακρύνει το κατακάθι και άλλα σωματίδια.

tampon-filter

Ο Creek γεμίζει ένα μπουκάλι με βρώμικο νερό και μετά απλά το αφήνει να στραγγίξει σε ένα άλλο μπουκάλι, μέσω του ταμπόν.

Προσάναμμα.

tampon-fire-starter

Το βαμβάκι από το οποίο είναι φτιαγμένο το ταμπόν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανάψετε φωτιά, αν βρεθείτε σε κατάσταση κινδύνου.

Φίλτρο για καλαμάκι.

tampon-survival-straw-1

Αν βρεθείτε στο έσχατο σημείο και θέλετε να πιείτε νερό, το απλικατέρ μαζί με ένα κομμάτι βαμβάκι στην μέση, μπορεί να λειτουργήσει ως φίλτρο για καλαμάκι.

O Creek δείχνει πόσο εύκολο είναι να πιείτε νερό με το καλαμάκι, καθώς το ταμπόν κρατάει το κατακάθι και διάφορα άλλα σωματίδια μακριά.

Φιτίλι για κερί.

tampon-string-wick

Το βαμβάκι είναι ιδανικό για φιτίλι κεριού. Ο Creek δείχνει πως να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο κερί από ζωικό λίπος, κοχύλι και ταμπόν.

Παγίδα για ζώα.

paiute-snare-word

Το κορδόνι που υπάρχει στο ταμπόν μπορεί να έχει και αυτό την δική του ξεχωριστή χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδια παγίδα για ζώα.

Εκτόξευση βελών με αναισθητικό.

tampon-dart-in-tree

Αυτό μπορεί να σας φανεί ακραίο, αλλά τα όπλα εκτόξευσης με αναισθητικό είναι ένας τρόπος κυνηγιού, για να εξασφαλίσετε την τροφή σας. Το βαμβάκι του ταμπόν είναι πολύ αποτελεσματικό ως φτερά του βέλους.

package-shot-2

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται το ταμπόν είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία, που μπορεί να σας σώσει σε επικίνδυνες καταστάσεις.