Ένα ξεχασμένο τροχόσπιτο του 1953 μετατράπηκε σε μια τέλεια χρόνο-κάψουλα.

10 Απριλίου, 2016 9:50 ΜΜ
More videos

Για χρόνια, ένα παλιό κίτρινο τροχόσπιτο βρισκόταν σε μια έκταση, εντελώς αγνοημένο, απαρατήρητο από τους περαστικούς. Μετά από όλα τόσο καιρό ίσως δεν βρισκόταν τίποτα μέσα εκτός από σκόνη και ίσως κάποια παλιά σπασμένα έπιπλα.

Τουλάχιστον, έτσι υπέθεταν.

Τελικά, η περιέργεια κάποιου ανθρώπου ήταν μεγάλη ώστε να ανοίξει το τροχόσπιτο. Αυτό που ήταν μέσα, ξεπερνούσε κάθε προσδοκία. Ήταν, κατά μία έννοια, τέλειο!

Τα ρετρό τροχόσπιτα και γενικά όλα τα ρετρό, έχουν μια γοητεία, αλλά οι περισσότεροι κατασκηνωτές διαθέτουν τροχόσπιτα vintage αλλά και μοντέρνα, με γλυκύτητα, λειτουργικότητα και πολλές ανέσεις, ειδικά αν μένουν σε αυτά για καιρό σαν κανονικά σπίτια.

Όμως, αυτό το τροχόσπιτο είναι όλο ρετρό. Παρόλο που τα έπιπλα και οι συσκευές δεν έχουν ανανεωθεί για δεκαετίες, φαίνεται πως κάποιος περιστασιακά ενδιαφερόταν για αυτό και κρατούσε τα πάντα σε λειτουργία και άριστη κατάσταση. Επιπλέον, διατήρησε το μοντέρνο του στυλ στα μέσα του αιώνα, σε όλο του το μεγαλείο.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες και σίγουρα θα εκτιμήσετε την ποιότητα των ρετρό και μοντέρνων συσκευών και ανέσεων.

Αυτό το Vagabond του 1953 εγκαταλείφτηκε πριν από περίπου 60 χρόνια. Παρόλο το κίτρινο-πράσινο χρώμα του, δεν τραβούσε και πολύ προσοχή. Οι περισσότεροι άνθρωποι, υπέθεταν πως εγκαταλείφθηκε και είχε παλιά και σπασμένα πράγματα.

Αλλά αυτό το τροχόσπιτο, που θα είχε χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα, πολυτελές όπως είναι και ως μόνιμη κατοικία, κρατούσε μέσα του πολλές εκπλήξεις.

Όλα ήταν στο τέλειο παρθενικό τους σχήμα, συμπεριλαμβανομένων των πάνελ και των κουρτινών, παρόλο που ο νέος ιδιοκτήτης άλλαξε το πάτωμα.

Με άλλα λόγια, αυτό το σαλόνι είναι μια ιδανική χρονοκάψουλα για τις περασμένες δεκαετίες. Είτε σαν αρέσει αυτό το στυλ, είτε όχι, είναι γοητευτικό πως είναι τόσο ολοκληρωμένο.

Οι συσκευές είναι άθικτες και λειτουργούν ακόμη. Το ψυγείο κρατούσε κρύο το φαγητό για χρόνια αλλά δεν έχει σημάδια επιβράδυνσης.

Το τροχόσπιτο χρησιμοποιεί προπάνιο για να τροφοδοτήσει τη κουζίνα. Αν και έχει αντικατασταθεί με τα χρόνια, αυτή η κουζίνα μπορεί ακόμη να μαγειρέψει ένα ζεστό γεύμα.

Το υπνοδωμάτιο έχει δύο μονά κρεβάτια και πολύ ξύλινη επένδυση για ζεστή ατμόσφαιρα. Είναι ιδανικό για να απολαύσει κανείς την ύπαιθρο από την άνεση του κρεβατιού του.

Το τρέιλερ πρέπει να ήταν σε ένα σημείο για μεγάλες διακοπές και οι ένοικοι το χρησιμοποιούσαν ως σπίτι.

Άλλες φορές, οι άνθρωποι έμεναν σε αυτά όταν ταξίδευαν για δουλειά και αν δεν το γνωρίζατε, ίσως να μην καταλαβαίνατε πως πρόκειται για δωμάτιο τροχόσπιτου αφού εσωτερικά μοιάζει περισσότερο με καμπίνα.

Είναι σχεδιασμένο για να έχει όλες τις ανέσεις ενός σπιτιού όπως μπάνιο με κανονικού μεγέθους μπανιέρα.

Αυτό το Vagabond, μετά από χρόνια εγκατάλειψης, έχει ένα νέο ιδιοκτήτη που το παίρνει μαζί του σε περιπέτειες σε όλη την Αμερική.

Όπως και εδώ, στη διαδρομή του βρήκε και μερικούς άλλους παρόμοιους φίλους.

Πηγή: The Wallace Collection