Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
απίθαναΈνα τσιμεντένιο πάτωμα μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικό παρκέ

Ένα τσιμεντένιο πάτωμα μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικό παρκέ

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να σχεδιάσετε και να φτιάξετε εσείς οι ίδιοι το πάτωμα του σπιτιού σας; Σας φαίνεται αδύνατον; Τα καλά νέα είναι, ότι είναι εφικτό! Αν είστε λάτρεις του ξύλου μέσα στο σπίτι, τότε η συνέχεια αυτού του άρθρου θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη.

Η Sunny Pettis Lutz από την Αριζόνα μαζί με την βοήθεια του άντρα της, Tony, έφτιαξαν μόνοι τους το πάτωμα τους σπιτιού τους με ξύλο. Χρησιμοποίησαν ξύλα που μάζεψαν από το δάσος, αφού πρώτα πήραν την απαραίτητη άδεια.

Η Sunny έστειλε τις μοναδικές φωτογραφίες του ξύλινου πατώματός της στην σελίδα cordwoodconstruction.com, στην οποία μπορείτε να δείτε και άλλα παρόμοια σχέδια.

Δείτε παρακάτω βήμα-βήμα όλη την διαδικασία:

Ξεκινήστε, κόβοντας του φλοιούς των δέντρων με πριόνι 2,5 εκατοστών.

DIY-Old-Surface-Floor-Made-Into-a-Natural-Cordwood-Floor-1

Χρησιμοποιήστε μόνο καλής ποιότητας ξύλα. Προσοχή στην επιλογή!

DIY-Old-Surface-Floor-Made-Into-a-Natural-Cordwood-Floor-2

Με την βοήθεια ενός ταινιολειαντήρα, εξομαλύνεται και γυαλίστε τις επιφάνειες των ξύλων και από τις δυο μεριές. Μην Ξεχάσετε να σκουπίσετε και να σφουγγαρίσετε το τσιμεντένιο πάτωμα, πριν βάλετε το ξύλο. Είναι πολύ σημαντικό!

Τοποθετήστε τους κορμούς με την σειρά στο πάτωμα.   Σιγουρευτείτε, ότι οι κορμοί δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

DIY-Old-Surface-Floor-Made-Into-a-Natural-Cordwood-Floor-3

Στην συνέχεια, χρησιμοποιείστε ένα μηχάνημα συγκόλλησης. Κολλήστε τα κομμάτια μεταξύ τους, όπως ακριβώς τα έχετε τοποθετήσει.

DIY-Old-Surface-Floor-Made-Into-a-Natural-Cordwood-Floor-4

Χρησιμοποιείστε και πάλι τον ταινιολειαντήρα για να λειάνετε την επιφάνεια. Μετά σκουπίστε την σκόνη που θα μείνει.

Τέλος, βάλτε ένα λεπτό στρώμα πολυουρεθάνης στο εξωτερικό τμήμα των ενωμένων κορμών.  Ανακατέψτε 80% αρμόστοκου και 20% πριονίδια και βάλτε το ανάμεσα στις σχισμές. Μην παραλείψετε να βάλετε 2-3 στρώματα πολυουρεθάνης, ώστε να μην κολλάει κολλάει ο αρμόστοκος στην κορυφή. Ακολουθήστε με προσοχή τα τελευταία βήματα.

DIY-Old-Surface-Floor-Made-Into-a-Natural-Cordwood-Floor-5

DIY-Old-Surface-Floor-Made-Into-a-Natural-Cordwood-Floor-6 DIY-Old-Surface-Floor-Made-Into-a-Natural-Cordwood-Floor-7Τα πιο σημαντικά