Ένα σπάνιο βίντεο με τη συνάντηση δυτών με γιγάντιο ψάρι Mola Mola

25 Φεβρουαρίου, 2016 12:30 ΠΜ
More videos

Δύτες κατέγραψαν στον Ατλαντικό μια σπάνια συνάντηση με ένα τεράστιο Mola Mola, το παράξενο ψάρι που μοιάζει σαν να έχει μισό κορμί και πλέει γαλήνια «εξαφανίζοντας» τους μικροσκοπικούς ανθρώπους, όπως δείχνουν δίπλα του.

Τα ψάρια αυτά, γνωστά και ως «ηλιόψαρα του ωκεανού», μεγαλώνουν σε απίστευτα μεγέθη και το βάρος τους μπορεί να ξεπεράσει τους δύο τόνους.

Τη συνάντησή αυτή κατέγραψε ο φωτογράφος Miguel Pereira τον Οκτώβριο κοντά στο νησί Santa Maria στις Αζόρες Νήσους.

«Το ηλιόψαρο δεν έδειχνε να ενοχλείται από την παρουσία μας και μας ακολουθούσε για 15 λεπτά», περιγράφει.

Τα Mola Mola  ξεπερνούν σε ύψος τα τέσσερα μέτρα και σε μήκος τα 3 μέτρα.

Η παράξενη όψη τους- μοιάζουν να έχουν μόνο μισό σώμα, σαν το πίσω μέρος τους να μην αναπτύχθηκε- οφείλεται στο πτερύγιο της πλάτης τους που «διπλώνει» και δεν αναπτύσσεται μετά τη γέννα.

Αντί για δόντια τα ηλιόψαρα του ωκεανού έχουν κάτι σαν «ράμφος» με το οποίο τρώνε τσούχτρες, ζωοπλαγκτόν, άλγη και μικρά ψάρια.

Τα Mola Mola ζουν στον ανοιχτό ωκεανό και ενίοτε «χαλαρώνουν» κοντά στην επιφάνεια. Πολλές φορές, όταν εμφανίζεται από το νερό το πτερύγιό τους, τα μπερδεύουν με καρχαρίες.

Παρότι τα ίδια τα ηλιόψαρα δεν είναι επιθετικά, το να τα πλησιάσει κανείς είναι μια απόφαση, καθώς κουβαλούν πάρα πολλά παράσιτα. Μερικές φορές μάλιστα πετάγονται έξω από το νερό και «τινάζονται» για να απαλλαγούν από αυτά.

psriasm2psriasm3psriasm4psriasm5psriasm6psriasm7psriasm1

Δείτε το βίντεο

Πηγή: dailymail, newsbeast

Ακολουθήστε μας στο facebook: