Ένα ποτάμι από 10.000 φωτισμένα βιβλία πλημμύρισε τους δρόμους του Τορόντο στο Καναδά.

3 Νοεμβρίου, 20162:16 ΠΜ

Το πρότζεκτ «Λογοτεχνία εναντίων Κυκλοφορίας» είναι ένα εν εξελίξει έργο. Δημιουργήθηκε από μια ανώνυμη ομάδα που ονομάζεται Luzinterruptus, η οποία πραγματοποιεί αστικές παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους.

Στην τελευταία τους δράση, επέλεξαν έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τορόντο για να τον μετατρέψουν σε ένα ποτάμι 10.000 λαμπερών βιβλίων. Όπως μπορείτε να δείτε, το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Η δημιουργία ήταν μέρος της Nuit Blanche 2016, ενός φεστιβάλ τέχνης που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας νύχτας αγρυπνίας. Τα βιβλία δωρίθηκαν από τον Στρατό Σωτηρίας και εργάστηκαν περισσότεροι από 50 εθελοντές για πάνω από 12 ημέρες ώστε να γεμίσουν το πολυσύχναστο κέντρο Ηagerman  της πόλης. Τον μετέτρεψαν σε μια ροή ποταμού από βιβλία που φωτίζονται.

«Έτσι, μια περιοχή της πόλης που συνήθως προορίζεται για ταχύτητα, ρύπανση και θόρυβο θα γίνει για μια νύχτα ένα μέρος για ησυχία και ηρεμία. Θα φωτίζεται από το ασαφή, απαλό φως που βγαίνει από τις αναμμένες σελίδες» δήλωσαν οι καλλιτέχνες μέσω της σελίδας τους. «Τα βιβλία θα είναι εκεί για εκείνους που θα θέλουν να τα πάρουν, οπότε η εγκατάσταση του έργου θα ανακυκλώνεται και θα διαρκέσει όσο το θέλουν οι θεατές.» προσθέτουν.

Η δράση κράτησε μόλις 10 ώρες αλλά είμαστε σίγουροι πως θα την θυμούνται για πολύ περισσότερο.1

2

3

4

5

6

7

8

Δείτε την δημιουργία να εξαφανίζεται σιγά-σιγά στο παρακάτω βίντεο.

[mymodernmet]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News