Ένα μουσείο στον βυθό του Μεξικού που είναι αποκλειστικά για… δύτες!

28 Απριλίου, 2015 12:11 ΠΜ
More videos

Ο εκθεσιακός χώρος κάθε μουσείου «οφείλει» να είναι εντυπωσιακός. Το πλαισίωμα των έργων τέχνης, είναι από μόνο του μια καλλιτεχνική διαδικασία που ουσιαστικά επιτυγχάνεται με την κατάλληλη τοποθέτηση τους στον χώρο.

Αρκετά μουσεία έχουν χτιστεί με στόχο να εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες τους, πριν καν αυτοί εισέλθουν σε αυτά. Αλλα επιλέγουν να εστιάσουν περισσότερο στον εσωτερικό τους χώρο και την προσεγμένη κατανομή των εκθεμάτων τους. Το συγκεκριμένο δεν έχει καν κτίριο για να το περιβάλει.

Το μουσείο της υποβρύχιας τέχνης στην ακτή Cancun του Μεξικού, είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους εκθεσιακούς χώρους. Χωρίς κάποιο τοίχωμα για να το ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο βυθό, το υποβρύχιο μουσείο είναι απόλυτα ανοιχτό. Την ίδια στιγμή όμως, η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι και η πιο εύκολη.

Για να το επισκεφτεί κάποιος, χρειάζεται μπουκάλες οξυγόνου ώστε να έχει αρκετό χρόνο να περιηγηθεί ανάμεσα στα εντυπωσιακά εκθέματα του. Μια ιδιαίτερη διαδικασία, που σίγουρα χαρίζει στους επισκέπτες του μουσείου μια μοναδική εμπειρία. Η απόλυτη χαλαρότητα του βυθού σε συνδυασμό με την… μαγεία των εκθεμάτων που βρίσκονται «ριζωμένα» στην άμμο.

Δείτε κάποια από τα έργα τέχνης που φιλοξενεί η ακτή Cancun στο Μεξικό:

Snorkel-in-MUSA-05 Musa-Aquaworld Snorkel-in-MUSA-02 Snorkel-in-MUSA-04 Snorkel-in-MUSA-01

iefimerida/Dmitriy/aquaworld
Ακολουθήστε μας στο facebook: