Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΕνα kasetophono σαρώνει το διαδίκτυο: Μουσική για κάθε περίσταση!

Ενα kasetophono σαρώνει το διαδίκτυο: Μουσική για κάθε περίσταση!

Στον γρήγορα εξελισσόμενο κόσμο της τεχνολογίας, ένα διαδικτυακό «κασετόφωνο» έρχεται να συνοδεύσει μουσικά την καθημερινότητα σας, με νοσταλγικά ακούσματα, αποκτώντας όλο και περισσότερους οπαδούς.

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο ραδιόφωνο, αλλά για ένα πρωτότυπο blog που λειτουργεί από το 2012 και περιλαμβάνει Online playlists, τις λεγόμενες «κασέτες», με ευφάνταστους τίτλους, που προορίζονται για κάθε περίσταση και διάθεση.

Πίσω από το «Σάουντρακ των μελλοντικών σου αναμνήσεων», όπως είναι και το σλόγκαν της σελίδας, κρύβεται ο Ανδρέας, λάτρης της καλής μουσικής και δημιουργός των «κασετών» της σελίδας.

Μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Ανδρέας εξηγεί πώς γεννήθηκε το kasetophono: «Πριν το ξεκινήσω, είχα στο μυαλό μου να φτιάξω απλά ένα blog στο οποίο θα ανέβαζα τις playlists που είχα στον υπολογιστή μου, για να τις ακούν οι φίλοι μου παντού.

Ετσι πριν από 2μιση χρόνια ξεκίνησα σιγά σιγά να φτιάχνω τις πρώτες κασέτες. Το πρώτο εξάμηνο άκουγαν μόνο 20 άτομα, αλλά αυτό δε με ενοχλούσε, γιατί η διαδικασία να φτιάχνω κασέτες, ήταν και παραμένει συναρπαστική»

Τα ακούσματα που περιλαμβάνονται στις κασέτες δείχνουν έναν άνθρωπο με ευρεία γνώση της μουσικής: «Από παιδί θυμάμαι να αποκοιμιέμαι με ακουστικά στα αυτιά. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι σχετικό με τη μουσική.

Προσπάθησα να γίνω DJ, κιθαρίστας, ραδιοφωνικός παραγωγός και στις πανελλήνιες προσπάθησα να περάσω σε σχολή ηχοληψίας. Τελικά δεν έγινε τίποτα από αυτά και έτσι έφτιαξα το blog» παραδέχεται.

Οι κασέτες, χρειάζονται χρόνο και έμπνευση για να δημιουργηθούν: «Κάθε κασέτα είναι μία καινούργια πρόκληση για μένα. Αλλη μου παίρνει 10 λεπτά, άλλη 6 μήνες. Αλλη βασίζεται στον τίτλο και άλλη στο συναίσθημα που θέλω να βγάλει». Ωστόσο ο Ανδρέας δεν κρατά το δημιουργικό κομμάτι για τον εαυτό του μόνο.

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει και να ανεβάσει τη δική του κασέτα με ανάλογο τίτλο και εικόνα. Μέχρι στιγμής το έχουν κάνει πάνω από 300 άτομα, αλλά σύμφωνα με τον Ανδρέα, οι καλύτερες κασέτες είναι οι «κρυφές»: Αυτές που αγόρια φτιάχνουν για τα κορίτσια τους και έχουν και αφιέρωση.

Οσο για το μέλλον του κασετόφωνου: «Το κασετόφωνο αργά ή γρήγορα θα εξελιχθεί, το πώς, ο χρόνος θα το δείξει. Προς το παρόν στο μυαλό μου έχω μόνο τη δημιουργία της επόμενης κασέτας.»

Επισκεφθείτε την σελίδα κασετόφωνο εδώ

via

Τα πιο σημαντικά