Ένα γράμμα στον σκύλο μου στον παράδεισο

24 Δεκεμβρίου, 2017 2:51 ΜΜ
More videos

“Το 9 μηνών κουτάβι μας πέθανε σήμερα από μια εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου. Την περασμένη Κυριακή, γνωρίζοντας ότι το τέλος ήταν κοντά, αποφάσισα να του φτιάξω ένα ονειρικό σκηνικό στο δάσος. Κάποιες από τις καλύτερες στιγμές μας τις ζήσαμε εδώ, κάνοντας πεζοπορία στο δάσος. Δεν ξέρω πως μοιάζει ο παράδεισος των κουταβιών, αλλά ελπίζω να μοιάζει με αυτό το ονειρικό δάσος.

Έφτιαξα αυτή την φωτογραφική συλλογή για να μπορέσω να αντιμετωπίσω την απώλεια. Τις μοιράζομαι με τον κόσμο για να παρηγορήσω όσους περνάνε το ίδιο με εμένα και έπρεπε να αποχαιρετήσουν τον καλύτερο φίλο τους. Ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος.

Δείτε παρακάτω το γράμμα για το αγαπημένο κουτάβι μας.”

“Γεννήθηκες την ίδια μέρα που εγώ και ο Μάικλ παντρευτήκαμε. Περιμέναμε με ανυπομονησία την άφιξή σου. Σου γράφω μερικά πράγματα που δεν μπόρεσα ποτέ να σου πω.”

“Είχα άγχος που θα έπαιρνα ένα Χάσκι, γιατί ήξερα πόσο άθληση χρειάζεσαι και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε αυτή την αποστολή.”

“Με έκανες να τρέξω και αυτό μας έδεσε πάρα πολύ. Οργάνωνα τις μέρες μου γύρω από τις μέρες που πηγαίναμε μαζί στο πάρκο. Το να σε βλέπω να παίζεις με τα άλλα σκυλιά στο πάρκο ήταν το καλύτερο μέρος της εβδομάδας μου.”

“Αγχώθηκα που ήσουν τόσο χνουδωτός, γιατί θα έπρεπε να σκουπίζω συνέχεια.”

“Πολύ γρήγορα αυτό έγινε το αγαπημένο μου κομμάτι πάνω σου. Όταν σε αγκάλιαζα, ένιωθα ότι αγκάλιαζα ένα σύννεφο. Είσαι το πιο απαλό μαξιλάρι. Σε ευχαριστώ που μου σκούπιζες τα δάκρυα με το απαλό τρίχωμά σου.”

“Αγχώθηκα που πήραμε σκύλο μόλις παντρευτήκαμε, γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσαμε να προσαρμοστούμε στον καινούργιο τρόπο ζωής.”

“Τώρα, δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μας χωρίς εσένα. Γέμιζες την ζωή μας με φως και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι χωρίς εσένα.”

“Φοβόμουν ότι θα είσαι ένα από εκείνα τα καλλιτεχνικά και πεισματάρικα χάσκι.”

“Και ήσουν. Ήσουν το χάσκι που έσκαβε μια λακκούβα και μετά πήγαινε στην αυλή του γείτονα και ταυτόχρονα το χάσκι που έκανε τον κτηνίατρο να μας ρωτήσει αν το χάσκι μας είναι χαλασμένο, γιατί ήταν πολύ υπάκουο.”

“Φοβόμουν να σε αγαπήσω, γιατί ήξερα ότι μια μέρα θα έπρεπε να σε αποχαιρετήσω.”

“Αυτή η μέρα ήρθε πολύ γρήγορα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι πρέπει να αποχαιρετήσω το 9 μηνών κουτάβι μου. Σε είδα να γερνάς σε μόλις 2 εβδομάδες.”

“Θα καθάριζα τις ακαταστασίες σου για όσο καιρό χρειαζόταν και θα σε τάιζα εγώ η ίδια με τα χέρια μου, αν ήταν απαραίτητο.”

“Θα γινόμουν τα αυτιά σου, αν δεν μπορούσες να ακούσεις και τα μάτια σου, αν δεν μπορούσες να δεις.”

“Θα σε κουβαλούσα στο βουνό, αν δεν μπορούσες να περπατήσεις.”

“Είχες να αντιμετωπίσεις όλα αυτά και μια εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου που σε πήρε πολύ νωρίς από κοντά μας.”

“Εύχομαι να μπορούσα να πάρω μακριά όλο τον πόνο και να μείνεις εδώ μαζί μας.”

“Εύχομαι να μπορούσες να γνωρίσεις τα παιδιά που θα κάνουμε και να γλείψεις τα μάγουλά τους. Εύχομαι να μπορούσες να ζήσεις τα πρώτα σου Χριστούγεννα και τα πρώτα χιόνια.”

“Σε αγαπάμε πολύ και είμαστε πολύ τυχεροί που ήσουν ο σκύλος μας.”

Δείτε το βίντεο

[stephaniejarstad.com] [Opal+Rose]