Ένα δεντρόσπιτιο που αποτελείται από 150 δέντρα και προσφέρει ηρεμία και προστασία από την ρύπανση στους κατοίκους!

14 Μαρτίου, 2015 4:45 ΜΜ
More videos

150 δέντρα σε γλάστρες και δοκοί χάλυβα σχήμα που θυμίζουν κλαδιά μεταμφιέζουν αυτό το 5όροφο κτίριο διαμερισμάτων στο Τορίνο της Ιταλίας σε αστικό δάσος ή κάτι που θυμίζει μεγάλο δεντρόσπιτο.

Σχεδιασμένο από τον Luciano Pia, το εντυπωσιακό αυτό συγκρότημα είναι μια πρόταση που επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πράσινο καταφύγιο για τους ενοίκους του.

Τα 150 δέντρα που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της κυματιστής δομής απορροφούν περίπου 200.000 λίτρα διοξειδίου του άνθρακα την ώρα και παράλληλα δημιουργούν ένα τείχος προστασίας από το θόρυβο της κίνησης.

Τα δέντρα και τα υπόλοιπα φυτά του κτιρίου έχουν επιλεχθεί ώστε να ενισχύουν το φυσικό μικροκλίμα των διαμερισμάτων.

Οι ποικιλίες που το καλοκαίρι διατηρούν το παχύ πράσινο φύλλωμα επιτρέπουν την φυσική σκίαση και δροσιά στα διαμερίσματα ενώ το χειμώνα τα δέντρα που μένουν γυμνά αφήνουν το περιζήτητο φως να διαπεράσει τα σημεία.

Το κτίριο ολοκληρώθηκε και άρχισε να κατοικείται το 2012 και φιλοξενεί συνολικά 63 διαμερίσματα που έχουν όλα πρόσβαση σε υπέροχα αίθρια, μεγάλες βεράντες και μικρούς πράσινους κήπους.

Μπορείτε επίσης να το δείτε και από το Google Maps.

urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-1 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-2 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-3 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-8 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-9 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-10 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-11 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-12 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-14 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-16 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-17 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-19 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-20 urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-21

Περισσότερες πληροφορίες: lucianopia.it

colossal lifo Divisare
Ακολουθήστε μας στο facebook: