Ένα… δέντρο που μπορεί να φορτίσει το κινητό σας!

27 Φεβρουαρίου, 2015 12:31 ΜΜ
More videos

Αν πιστεύετε ότι τα δέντρα έχουν συγκεκριμένες χρησιμότητες όπως το να προσφέρουν σκιά, ξυλεία και να βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων οξυγόνου στον κόσμο, κάνετε λάθος. Χρησιμεύουν και κάπου αλλού…στο να φορτίζουν κινητά!

etree-5

Μια ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, η Sologic, εμπνεύστηκε από το δάσος για να δημιουργήσει το «eTree». Με τεσσεράμισι μέτρα ύψος και με ηλιακούς συλλέκτες που ενεργούν ως ένας τεχνητός «θόλος», το eTree μπορεί να παράγει κατά μέσο όρο επτά κιλοβάτ καθημερινά, σύμφωνα με την Sologic.

etree

Εξοπλισμένο με θύρες USB για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, το eTree παρέχει επίσης δωρεάν Wi-Fi και έχει ένα ενσωματωμένο ποτιστικό.

eTree_Logo_web-01

Ο Michael Lasry είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Sologic. «Τα δέντρα…είναι ένα σύμβολο της ζωής», είπε στη Βιώσιμη Ενέργεια. «Με τη σκιά που δημιουργεί, δίνει την πρώτη εφαρμογή των κοινοτήτων: Να κάθεστε και να χαλαρώνετε στη σκιά».

etree_founder_from_below3

Ο σχεδιασμός και η ιδέα της Sologic αντανακλά την αυξανόμενη υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας, από τεράστιες εγκαταστάσεις όπως η Ivanpah στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι μικρότερης κλίμακας, ιδέες, όπως το eTree.

etree

Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), η συνολική ικανότητα στις αρχές του 2014 υπερέβη τα 150 γιγαβάτ ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας.

Δείτε το βίντεο

VIA CNBC
Ακολουθήστε μας στο facebook: