Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί τρεις επιθέσεις σε παρατηρητήρια πάνω στο βουνό, τα οποία καλύπτουν την έκταση από τα Γλυκά Νερά μέχρι τον Καρέα. Θεωρούνται υψίστης σημασίας, καθώς η καταστροφή τους αφήνει ευάλωτο τον Υμηττό, αφού, σε τυχόν πυρκαγιά, δεν θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Αναστάσιο Μαυρόπουλο, ώστε να ληφθούν μέτρα.
Πρέπει να ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΑΝ στα μέτρα. Έχει και συνέχεια πάντως:
Ωστόσο, το δεύτερο χτύπημα των αγνώστων, μία εβδομάδα μετά και σε διαφορετικό παρατηρητήριο χτύπησε καμπανάκι στο επιτελείο των εμπλεκόμενων φορέων δασοπροστασίας. Στις 27 Απριλίου, κατά την πρωινή περιπολία εντοπίστηκε σπασμένο το εν λόγω παρατηρητήριο και διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν δέσει συρματόσχοινα στις ξύλινες κολόνες και στη συνέχεια επιχείρησαν με αυτοκίνητο να κατεδαφίσουν τον ξύλινο πύργο. Τελικά, οι δράστες δεν τα κατάφεραν, όμως τον κατέστησαν επισφαλή και τον έθεσαν εκτός λειτουργίας.
Το δεύτερο παρατηρητήριο, στη θέση Αγίας Παρασκευής, που τέθηκε σκοπίμως εκτός λειτουργίας. Αγνωστοι πριόνισαν τις ξύλινες βάσεις αντιστήριξης και το κατέστησαν επισφαλές.
Ενώ στη συνέχεια:
Το τέταρτο καμπανάκι χτύπησε όταν στις 20 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από τον εμπρησμό του παρατηρητηρίου, σε δασικό χωματόδρομο (που είναι κλειδωμένος με μπάρες και χρησιμοποιείται από την Πυροσβεστική μόνο σε περίπτωση φωτιάς) άγνωστος έβαλε στις 7 το απόγευμα μικρή πυρκαγιά στα μισά του δρόμου και σε δύσβατο σημείο.
Οπως εξηγεί στο «Εθνος» ο κ. Στογιάννης, αυτό το ανεξήγητο περιστατικό μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως δοκιμαστική ενέργεια ώστε να χρονομετρηθεί η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και των φορέων. Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι παρενοχλήσεις στους ασυρμάτους της Δασοπροστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής. Αγνωστοι καταλαμβάνουν τις συχνότητες με μουσική ή δίνουν «ψεύτικες» κλήσεις.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα: