Ένα από τα ωραιότερα αναγνωστήρια στον κόσμο μόλις άνοιξε στην Πράγα.

14 Δεκεμβρίου, 2016 3:41 ΠΜ
More videos

Ονομάζεται «Γκιούλιβερ» και είναι αφιερωμένο στον Ιρλανδό συγγραφέα Τζόναθαν Σουίφτ και το διάσημο μυθιστόρημα του «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ», που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1726.

Κατασκευασμένο από ξύλο και χάλυβα, το αερόπλοιο «Γκιούλιβερ»  αποτελεί πλέον, μέρος του DOX Centre for Contemporary Art στην Πράγα της Τσεχίας.

DOX

Προορισμένο για «ανάγνωση και ανοικτές λογοτεχνικές συζητήσεις» το ζέπελιν μπορεί να δέχεται ταυτόχρονα έως και 120 επισκέπτες και θα είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες του Μουσείου από τις αρχές του 2017.

DOX

Έχει μήκος 138 ποδών και πλάτος 36, χρειάστηκε δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και σχεδιάστηκε από τον διευθυντή του Μουσείου, Leoš Válka και τον αρχιτέκτονα Martin Rajniš.

DOX

Τί είναι το «Γκιούλιβερ»;

DOX

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Μουσείου:

Ένας ταξιδιώτης σε μακρινά παράξενα νησιά…

DOX

Ένας εξερευνητής θαλασσών και ανεξερεύνητων τόπων…

Ένας τυχοδιώκτης που μπαρκάρει ξανά και ξανά για ταξίδια στο άγνωστο….

DOX

Ένας για πάντα ξένος στις χώρες και τους ανθρώπους που επισκέπτεται…

DOX

Ένας εξερευνητής που μπορεί να δει τις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης φύσης…

DOX

Ένας αγγελιοφόρος, που μέσα από τις καταγραφές των εμπειριών του προσφέρει μια κριτική θεώρηση της δικής του κοινωνίας και του δικού λαού του, παροτρύνοντας τους ανθρώπους να αναλογιστούν πώς είναι ο κόσμος και ο δικός τους κόσμος…

DOX

Το σχήμα του ζέπελιν επιλέχτηκε γιατί δίνει την αίσθηση της απόδρασης και της αιώνιας επιθυμίας του ανθρώπου να πετάξει.

DOX

Παράλληλα, δίνει και μια αίσθηση παιδικότητας, καθώς θα μπορούσε να είναι το μυστικό καταφύγιο παιδιών.

[DOX] [TVXS]