Ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου μόλις ναυπηγήθηκε και κοστίζει 420 εκατ. ευρώ

7 Φεβρουαρίου, 2017 11:16 ΜΜ
More videos

Ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος ετοιμάζεται να παραλάβει ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου το οποίο έχει αξία 420 εκατ. ευρώ και φτάνει σε μήκος τα 144 μέτρα.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του και τα τρία πελώρια κατάρτια που υψώνονται από το κατάστρωμά του είναι τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του, αλλά εκτός από τα φανερά του προσόντα, το σκάφος είναι εξοπλισμένο επίσης με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και προσφέρει δεκάδες παροχές.

Ανήκει στον δισεκατομμυριούχου Αντρέι Μελνιτσένκο και χτες βρίσκεται στα ύδατα της Δανίας καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε το ταξίδι με προορισμό την παράδοσή του.

Το σκάφος έφυγε από το γερμανικό ναυπηγείο στο Κίελο όπου κατασκευάστηκε και σε λίγες μέρες, ολοκληρώνονται οι τελευταίες δοκιμές και παραδίδεται στον Μελνιτσένκο.

richestnetworth

Ο Αντρέι Μελνιτσένκο

Ακόμη δεν του έχει δοθεί όνομα, αλλά αναφέρεται ως ‘Sailing Yacht A’. Περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, οκτώ ορόφους με δάπεδα από ξύλο τικ και ένα γυάλινο παρατηρητήριο που επιτρέπει σε όσους είναι πάνω του να απολαμβάνουν το βυθό.

Επιπλέον, το πλοίο έχει επτά πολυτελείς σουίτες, πισίνα και νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και είκοσι ανθρώπους ενώ απαιτείται η στελέχωσή τους με τουλάχιστον 54 άτομα πλήρωμα.

O σχεδιασμός του σκάφους εξωτερικά και εσωτερικά ανήκει στον διάσημο γάλλο designer Φιλίπ Σταρκ.

Ο ιδιοκτήτης κατέχει την 97η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και την 9η στους πλουσιότερους της Ρωσίας.

[dailymail]

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: