Ένα 7χρονο αγόρι παρακάλεσε τους γιατρούς να το αφήσουν να πεθάνει. Ο λόγος θα σας συγκινήσει…

21 Μαΐου, 2015 8:56 ΜΜ
More videos

Συχνά όταν ακούμε, τις λέξεις «παιδιά» και «θυσίες», οι γονείς είναι οι πρώτοι που έρχονται στο μυαλό μας. Οι γονείς δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να είναι καλά τα παιδιά τους.

Όμως κάποιες φορές, οι θυσίες αλλάζουν μορφή και ενίοτε τα παιδιά είναι αυτά που τις κάνουν. Ορισμένες φορές τα μεγάλα θαύματα έρχονται σε μικρές συσκευασίες.

Αυτός είναι ο λόγος που η ιστορία μας είναι τόσο δυνατή. Ποίος θα πίστευε πως ένα τόσο μικρό αγόρι θα έκανε κάτι τόσο μεγάλο; Η θυσία του δεν έσωσε μόνο ζωές αλλά άγγιξε και τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Είμαστε σίγουροι πως η ιστορία αυτή θα σας επηρεάσει και μέχρι το τέλος της θα έχετε βάλει κλάματα.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε την ώστε να κρατήσουμε ζωντανή την πολύτιμη ανάμνηση αυτού του αγοριού.

Ο μικρός Chen ήταν μόλις 5 ετών, όταν είχε διαγνωστεί με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο.

Όμως η μητέρα του, Zhou, δεν είχε το χρόνο να προσαρμοστεί στην δύσκολη αυτή είδηση. Λίγους μήνες αργότερα, οι γιατροί την ενημέρωσαν πως έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Οι δύο τους έδιναν αγώνα, ο ένας δίπλα στον άλλο, μέσα στο νοσοκομείο για χρόνια. Η Zhou υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, ενώ ο Chen χρειαζόταν φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι γιατροί πίστευαν πως ο Chen θα γίνει καλά, αλλά ο επιθετικής μορφής καρκίνος του επέστρεψε.

Τελικά, ο καρκίνος τύφλωσε και παρέλυσε τον Chen, όμως η αφοσιωμένη μητέρα του δεν έπαψε λεπτό να ελπίζει.

Όμως η νεφρική ανεπάρκεια άρχισε να εξαντλεί την Zhou, και τελικά, κατέστη σαφές πως η μεταμόσχευση νεφρού είναι η μόνη λύση.

Τότε οι γιατροί κάλεσαν τη μητέρα της Zhou και την ενημέρωσαν πως ο μικρός Chen δεν θα καταφέρει να ζήσει, αλλά το νεφρό του θα μπορούσε να σώσει τη μητέρα του και να δώσει ζωή σε επιπλέον 2 άτομα.

«Η Zhou αρνήθηκε, δεν ήθελε καν να ακούσει πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο στο παιδί της,» λέει η μητέρα της.

Όμως όταν ο 7 ετών Chen άκουσε για το δίλημμα που είχε τεθεί στη μητέρα του, ζήτησε από τη μητέρα του να πάρει το νεφρό του. «Μαμά, θέλω να σου σώσω τη ζωή!» την παρακάλεσε.

Μετά από πολλές συζητήσεις η Zhou τελικά συμφώνησε. Η μόνη της παρηγοριά ήταν πως ο γιος της θα συνέχιζε να ζει μέσα της.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Chen έφυγε από τη ζωή. Οι γιατροί τον μετέφεραν στο χειρουργείο όπου σχεδίαζαν να του αφαιρέσουν τα νεφρά και το συκώτι.

Πριν ξεκινήσουν την εγχείριση οι γιατροί κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον μικρό Chen.

Ο ιστός του Chen ήταν απόλυτα συμβατός και η Zhou, ανέκαμψε πλήρως. Οι γιατροί μιλάνε για ένα πραγματικό θαύμα.

Όμως ο Chen δεν άλλαξε μόνο τη ζωή της μητέρας του. Το δεξί του νεφρό πήγε σε μια γυναίκα 21 ετών και το συκώτι του σε έναν άνδρα 27 ετών. Έτσι χάρη σε αυτό το μικρό αγόρι, τρεις άνθρωποι είναι ζωντανοί.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε αν η πράξη του Chen σας άγγιξε.

Shanghai Daily
Ακολουθήστε μας στο facebook: