Εμβόλιο AstraZeneca: «Να εξηγήσουν στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους»

15 Ιουνίου, 2021 10:59 ΠΜ
More videos

Ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη, η οποία υπέστη θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca και τελικά πέθανε, μίλησε το πρωί της Τρίτης (15/6) στον ΑΝΤ1 με αφορμή τη νέα οδηγία της Επιτροπής Εμβολιασμών για το εν λόγω σκεύασμα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα (14/6) στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σύσταση το εμβόλιο της AstraZeneca να μην χορηγείται στους κάτω των 60 ετών, ακόμη κι αν έχει ήδη γίνει η πρώτη δόση (διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).

Ο κ. Κρυοβρυσανάκης αποφάσισε να μιλήσει, καθώς όπως είπε στον ΑΝΤ1, «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία». «Είναι σαν να λένε χάσαμε έναν άνθρωπο, αλλά δεν πειράζει, σώσαμε άλλους», είπε και πρόσθεσε «θέλω η επιτροπή να εξηγήσει στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους για να σωθούν άλλοι», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του ήταν υπέρ των εμβολιασμών και έδωσαν αγώνα γι’ αυτό.

Αναφερόμενος στην επιτροπή εμβολιασμού ο κ. Κρυοβρυσανάκης είπε ότι «ανερυθρίαστα λένε ότι κάναμε το εμβόλιο αυτό γιατί δεν είχαμε άλλα εμβόλια» και σημείωσε ότι η επιτροπή με αυτό που κάνει «είναι σαν να ομολογεί ότι έχει κάνει ένα έγκλημα».

Μιλώντας για την περίοδο που η σύζυγός του ήταν στο νοσοκομείο και οι γιατροί έλεγαν ότι ενδέχεται το πρόβλημά της να οφείλεται στον εμβολιασμό, όπως είπε η σύζυγός του, του ζήτησε να μην ξαναμιλήσει σε δημοσιογράφο, καθώς δεν ήθελε να γίνει σημαία των αντιεμβολιαστών.

«Παλινωδίες και λάθη της επιστημονικής κοινότητας, αυτοί δημιουργούν την σύγχυση», είπε τέλος ο κ. Κρυοβρυσανάκης.