Εμβολιάστηκε ο 5,5 ετών γιος της Νίκης Κεραμέως – Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας

15 Δεκεμβρίου, 20214:32 ΜΜ

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως πήγε με τον γιο της στο Παίδων Αγία Σοφία προκειμένου ο μικρός Λουκάς να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, η Νίκη Κεραμέως ανάρτησε και μια φωτογραφία του έξω από το νοσοκομείο στον λογαριασμό της στο Twitter, σημειώνοντας: «Σήμερα ο Λουκάς μας, 5,5 ετών, εμβολιάστηκε.

Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο και στα μικρά μας παιδιά, τα θωρακίζει και τους επιτρέπει να ζουν την αγαπημένη τους καθημερινότητα με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σημειώνεται πως η χώρα μας παρέλαβε τις πρώτες 60.000 δόσεις παιδικών εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTec. Ήδη, από τις 10 Δεκεμβρίου, χιλιάδες γονείς επισκέπτονται την πλατφόρμα emvolio.gov.gr και κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19 για τα παιδιά τους και μέχρι χθες το απόγευμα αυτά ανερχόταν σε 31.000.

Το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες. Στην την περίπτωση, δε, που ένα παιδί έχει νοσήσει, το εμβόλιο χορηγείται μετά από τρεις μήνες.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News