Εμβολιασμός με AstraZeneca: Τι να κάνετε αν έχετε ανεπιθύμητες παρενέργειες – Πότε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια

Απρίλιος 29, 2021 10:49 ΜΜ
More videos

Το εμβόλιο AstraZeneca άνοιξε και για τις ηλικιακές ομάδες 30-39 και 40-44 και πλέον ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες αυτών των ηλικιακών ομάδων έχουν εμβολιαστεί ή ξεκίνησαν να εμβολιάζονται.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρουσιάζουν κάποιες δυσάρεστες ανεπιθύμητες- φυσιολογικές όμως- παρενέργειες μερικές ώρες μετά τον εμβολιασμό τους.

Τα συνήθη συμπτώματα είναι αυτά μιας ίωσης που άλλοι «την περνάνε» πιο ελαφριά και άλλοι πιο «βαριά». Πυρετός, ρίγη, πονοκέφαλος και πόνοι στο σώμα είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα που έχουν οι περισσότεροι αυτής της ηλικιακής ομάδας που έχουν εμβολιαστεί, που περνάνε το πολύ μέσα σε 2 μέρες. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να σας ανησυχούν, διότι είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός σας ανταποκρίνεται στο εμβόλιο!

Γενικά συνίσταται η χρήση παρακεταμόλης για να γίνουν πιο ήπια τα συμπτώματα, ωστόσο δεν πρέπει να γίνει κατάχρηση καθώς μπορεί να αναστείλει την παραγωγή αντισωμάτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ανθρώπινο οργανισμό μετά τον εμβολιασμό.

Αξίζει, λοιπόν, να δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca, που παρουσιάζει παρακάτω η Αυστραλιανή κυβέρνηση:

Ακολουθήστε μας στο facebook: