Εμβολιασμοί: Ποια παιδιά έχουν προτεραιότητα

31 Μαΐου, 2021 10:38 ΜΜ
More videos

Mε τη συναίνεση των γονέων θα γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών 12 έως 15 ετών. Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, μετά την «πράσινο» φως, που έδωσαν το CDC και ο ΕΜΑ για εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA για τους 12 – 15. Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός και ότι μετά την έγκριση του ΕΜΑ κάθε χώρα μπορεί να υιοθετεί τη δική της πολιτική εμβολιασμού για τα παιδιά, η οποία, στην Ελλάδα θα βασιστεί στη συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά του ιού αλλά και τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό αναφορικά με την εκπαίδευση.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επισήμανε ότι «δεν θα προηγηθούν τα παιδιά από τον γενικό πληθυσμό».

Κατά την κ. Θεοδωρίδου από τις μελέτες που έγιναν για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 έως 15 ετών, προκύπτει ότι:
-Κανένα παιδί δεν ανέπτυξε νόσο

-Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν περίπου 100%.

-Καταγράφηκαν συνήθης ανεπιθύμητες ενέργειες, αν και ο αριθμός των ατόμων της δοκιμής δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

-Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, ιδιαίτερα για παιδια με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία, προφανώς, έχουν και προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Όπως, μάλιστα, είπε η κ. Θεοδωρίδου δεν αποκλείεται η πρόταση που θα γίνει να αφορά σε παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία ενδεχομένως διατρέχουν κίνδυνο εφόσον νοσήσουν.

Ακολουθήστε μας στο facebook: