Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΕμμανουήλ Καραλής: Γονάτισε συγκινημένος σκεπασμένος με την ελληνική σημαία – Όλη η...

Εμμανουήλ Καραλής: Γονάτισε συγκινημένος σκεπασμένος με την ελληνική σημαία – Όλη η Ελλάδα υποκλίνεται

Το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του στο επίπεδο Ανδρών κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης,

Κατάφερε άλμα στα 5,80 μ. και έτσι ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν δεύτερος και χάρισε στη χώρα μας το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο του Ανδρικόπουλου.

Ο 24χρονος αθλητής άρχισε από έγκυρο άλμα στα 5,40 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,60 μ. (ύψος που πιθανός του στέρησε το χρυσό) και με την πρώτη τα 5,70 μ., και 5,80 μ., ύψος που έκρινε τα μετάλλια.
Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο επί κοντώ Ανδρών, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη το 2017 στο Βελιγράδι.

Ο Ελληνας πρωταθλητής άγγιξε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5.86) και πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου των νικητών, χάνοντας στις λεπτομέρειες το χρυσό μετάλλιο.

Όσον αφορά την προσπάθεια του στα 5.85μ., απέτυχε και τις τρεις φορές, δείχνοντας, πάντως, ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει και αυτό το ύψος.




Μετά το τέλος του τελικού του επί κοντώ, ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν πολύ συγκινημένος. Ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε με την ψυχή του τη σπουδαία επιτυχία του, γονατίζοντας με την ελληνική σημαία.

Τα πιο σημαντικά