Οι ελβετικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι μοιράζουν χρήματα.

8 Δεκεμβρίου, 2016 5:02 ΜΜ
More videos

Οι παγκοσμίου φήμης τράπεζες της Ελβετίας ανησυχούν για ένα ασυνήθιστο πρόβλημα: έχουν εκατοντάδες λογαριασμούς των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν αγγίξει τα χρήματά τους για πάνω από μισό αιώνα. Οι λογαριασμοί αυτοί περιέχουν περιουσιακά στοιχεία από 500 ελβετικά φράγκα μέχρι πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Οι τράπεζες είναι έτοιμες να δώσουν τα χρήματα αυτά στους νόμιμους κληρονόμους, εφόσον υποβάλλουν αίτηση και επιβεβαιώσουν την σχέση τους με τον θανών.

Ο νόμος εγκρίθηκε από το ελβετικό κοινοβούλιο και τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, αν οι πελάτες των τραπεζών δεν αγγίξουν τα χρήματά τους για πάνω από 10 χρόνια και μετά από αυτό τα περιουσιακά τους στοιχεία παραμένουν αδρανή για πάνω από 50 χρόνια, οι πληροφορίες των αδρανών λογαριασμών θα δημοσιοποιούνται για να αναζητηθούν οι κληρονόμοι.Για το σκοπό αυτό, η ελβετική κυβέρνηση έφτιαξε μια ειδική ιστοσελίδα, την dormantaccounts.ch, στην οποία ο κόσμος μπορεί να δει αν οι πρόγονοί τους είχαν λογαριασμούς σε οποιαδήποτε από τις τράπεζες της χώρας.

© pinterest

Η αναζήτηση των προγόνων είναι διαθέσιμη μέσου του ειδικού συστήματος αναζήτησης , για παράδειγμα με το επίθετο (στα Αγγλικά, Γερμανικά ή Γαλλικά). Επίσης, μπορείτε να ψάξετε όλη την λίστα χειροκίνητα. Αν πιστεύετε, ότι έχετε το δικαίωμα να πάρετε χρήματα από κάποιον λογαριασμό, πρέπει να υποβάλετε μια ειδική αίτηση.

Οι Ελβετοί τραπεζίτες συστήνουν να πάρετε πολύ στα σοβαρά αυτή την διαδικασία και να συμπληρώσετε πολύ προσεχτικά όλες τις πληροφορίες: όχι μόνο το όνομα του προγόνου σας, αλλά και τον τόπο κατοικίας του, το επάγγελμά του και άλλες πληροφορίες. Φυσικά, θα σας ζητηθεί να αποδείξετε την σχέση σας με τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού.

Αν όλες οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πάρετε τα χρήματα.

[dormantaccounts, by24.org]

Ακολουθήστε μας στο facebook: