Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
σκύλοςΕλληνικός Ιχνηλάτης: Ο πιστός φίλος και κυνηγός του Έλληνα

Ελληνικός Ιχνηλάτης: Ο πιστός φίλος και κυνηγός του Έλληνα

Ένα σκυλί της ελληνικής παράδοσης και γης εναρμονισμένο με τον τόπο και τους ανθρώπου , που ζητάει ελάχιστα και δίνει τα μέγιστα χωρίς ποτέ να θυμώσει ή να φύγει από τον άνθρωπο που το ταΐζει.

0c1dfc65bd32d9a6e15280b350c91fd4

Ο ελληνικός ιχνηλάτης αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι και καμάρι της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας που πρέπει όλοι μας να το διαδώσουμε και να το προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού.

Όπως μας εξιστορεί ο Ξενοφώντας στο έργο του «Κυνηγετικός», ο Ελληνικός Ιχνηλάτης κατάγεται από τους καταδιωκτικούς σκύλους της Αρχαίας Ελλάδας, όπως αναπαρίσταται σε τοιχογραφίες των Ανακτόρων της Τίρυνθας, που έγιναν πριν από 3.500 χρόνια. Ένα σκυλί πραγματικά ακούραστο, έξυπνο και αποδοτικό και σαν κυνηγόσκυλο και σαν φύλακας και σαν ζώο συντροφιάς. Το να το βλέπεις να τρέχει και να σταματά απότομα για να σου δείξει το θήραμα είναι πραγματικά υπέροχο!

keim1

25052009166

Σκύλος δυνατός που έζησε και ζει για χιλιάδες χρόνια στα πετρώδη βουνά και στους κάμπους της χώρας μας, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης δικαιολογείται για τα μικρά ελαττώματα του ατίθασου χαρακτήρα του. Είναι ένα ζώο έξυπνο, αρκετά ζωηρό, με σταθερή και ισχυρή ιδιοσυγκρασία, λίγο ξεροκέφαλος και περήφανος, με δυνατά σταθεροποιημένα σωματικά και κυνηγετικά προσόντα.

%ce%95%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%99%cf%87%ce%bd%ce%b7%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82

Έχει φοβερή ανθεκτικότητα και αντοχή και σπανίως επισκέπτεται τον κτηνίατρο με προβλήματα υγείας. Αφοσιωμένος φίλος, ακούραστος εργάτης, αεικίνητος, βρίσκεται διαρκώς σε αναζήτηση και μπορεί να κυνηγά όλη μέρα με μικρή ποσότητα τροφής, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή του. Έχει την ικανότητα να ασκεί μοναχικό αλλά και αγελαίο κυνήγι κι ενώ δεν προκαλεί καβγάδες, στις αψιμαχίες είναι φοβερός μαχητής.

maxresdefault

Εξαιρετικά αφοσιωμένος, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, έχει ιδιαίτερα προσόντα, είναι πολύ ευγενικός στους τρόπους του, φιλικός και στοργικός. Πληγώνεται όταν παραμελείται και μπορεί να γίνει επιθετικός. Αγροτόσκυλο, με γερό και ελαφρύ σκελετό, είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμό του και πολύ αποδοτικός στην κυνηγετική συνήθως εργασία του. Το σώμα του είναι δυνατό και μυώδες, αλλά ποτέ δεν υπερβαίνει τα κιλά του λόγω της υπερκινητικότητάς του και της επιμονής του.

ixn

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης αποτελεί καμάρι για το κυνήγι της χώρας μας και όχι μόνο. Όσοι έχουν την συγκεκριμένη ράτσα σκύλου δεν έχουν βρει μόνο έναν καλό κυνηγό, αλλά και έναν πολύ πιστό φίλο.

215492_107510062730562_1784923108_n ixn2

Δείτε το βίντεο παρακάτω με εκπαιδευτικό για κουτάβιαΤα πιο σημαντικά